מתכון מעולה שקיבלתי מחברתי הילה, אלופת המתכונים והאילתורים.
היא הביאה אותו לבראנצ' חגיגי ומאז אימצתי אותו ואני מכינה אותו בכל פעם שבא לנו ארוחה מהירה ומפנקת.
הוא קל ופשוט ויש בו טוויסט כיפי שירשים את כל האורחים.
מצרכים:
חבילת ניוקי תפוחי אדמה 500 גרם
* מאיזה סוג שרוצים, אפשר גם ניוקי ב 3 צבעים
בצל גדול חתוך גס
חבילת פטריות שמפניון, אפשר גם מקופסת שימורים.
שמנת מתוקה 38%
גבנ"צ מגורדת
פירורי לחם
4 טורטיות
תבלינים: מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט
תבנית פיירקס עגולה
אופן ההכנה:
מטגנים בצל, מוסיפים לו את הפטריות ומטגנים יחד עד שהם זהובים ויפים. מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים שמנת מתוקה ואגוז מוסקט, ומצמצמים מעט את הרוטב.
בנתיים מבשלים ניוקי על פי ההוראות שעל האריזה ומוסיפים לרוטב שיספוג טעמים.
מתבלים שוב לפי הצורך.
משמנים תבנית עגולה.
עכשיו הטוויסט הכיפי במנה, הטורטיות. הן יוצאות קריספיות מלמעלה ומשמשות כבצק אפוי מלמטה.
מרפדים איתן את התבנית, אחת צמודה לשניה, בצורה של פרח.
שופכים פנימה את הניוקי עם הרוטב.
מפזרים מעל גבנ”צ ופרורי לחם.
אופים 20 דקות ב180 מעלות בתנור שחומם מראש.
המאפה צריך להיות זהוב ויפה.
ממליצה להכין אותה יחד עם הילדים. זה זמן איכות איתם, הם לומדים לחתוך, לבשל, לטגן ולאפות.
והכי כיף לראות את הפנים שלהם כשהמאפה המושלם הזה נאכל בשניות.
תיהנו ובתיאבון!
.
רוני מעוז
הדרכת הורים
054-4772736