מתכון לכדורי שוקולד שכיף להכין עם הילדים

כדורי שוקולד

יש לנו זיכרונות ילדות שאף פעם לא נשכח, ורבים מהם מתקשרים אצלנו לאוכל. אלו זיכרונות שאפשר ממש לטעום ולהריח אותם. אחד מהם הוא הזיכרון מהימים בהם שקדנו על הכנת כדורי שוקולד יחד עם אמא שלנו. היא הייתה אחראית על הכנת הבלילה (ממנה כמובן טעמנו עוד ועוד), ואנחנו היינו אחראים ליצור מהתערובת כדורים קטנים ולפזר מעליהם קוקוס.

הרגע שבו נגסנו בכל כדור היה מתוק במיוחד. מאז ועד היום כדורי שוקולד מעוררים בנו נוסטלגיה, לבית החם שגדלנו בו ולתמימות שהייתה לנו באותם ימים רחוקים. אז נכון, כדורי שוקולד הם לא קינוח מרשים ויוצא דופן כמו ביצת פאברז׳ה. הם לא מתוחכמים כמו פרלינים ולא מורכבים להכנה כמו המקרון הצרפתי. ובכל זאת, סוד הקסם של כדורי שוקולד הוא דווקא הפשטות שלהם.

היכולת ליצור קינוח טעים שכזה במינימום מאמץ, היא זו שגורמת לנו שוב ושוב ללבוש את סינר מטבח, להוציא את קוביות השוקולד, אבקת קקאו וביסקוויטים מהארון ולהפוך את התערובת הזו לכדורים שאי אפשר להפסיק לזלול (ושתלך הדיאטה לעזאזל).

אם אתם הורים לילדים, אתם תגלו שהכנת כדורי שוקולד היא דרך נהדרת להעסיק את הקטנטנים ולהוציא אותם לרגע מהמסך. ואם אתם רווקים, כדורי שוקולד הם בדיוק הקינוח שיסגור לכם את החשק למשהו מתוק. גולת הכותרת היא שתוכלו להכין את כדורי השוקולד בלי מתכון מסובך ועזרה טלפונית מאמא. ובכל זאת, אם מתחשק לכם להתרפק לרגע על העבר, אולי כדאי שתזמינו את אמא שלכם להכין יחד את הקינוח הזה. אין ספק שהמחווה הזאת תהיה מתוקה יותר מכדורי שוקולד.

אז הנה לפניכם מתכון לכדורי שוקולד טעימים שיגרמו לכם לחזור אחורה בזמן, לימים שליקקתם בעונג את שאריות בלילת השוקולד מהקערה.

כדורי שוקולד

המרכיבים של המתכון

250 גרם ביסקוויטים של פתי בר כתושים

חצי כוס חלב

100 גרם חמאה

כף סוכר

8 קוביות שוקולד מריר

2.5 כפות מלאות של אבקת קקאו (אפשר גם שוקולית)

הוראות ההכנה לכדורי שוקולד

מכניסים לקערה את השוקולד והחמאה וממיסים אותם במיקרוגל. לאחר מכן מוציאים את הקערה ומערבבים עד שמגיעים לבלילה אחידה. לאחר מכן שופכים לקערה אחרת את אבקת הקקאו (או השוקולית) יחד עם הסוכר ואז שופכים לשם קצת מים רותחים כדי להמיס את הסוכר. בשלב הבא שופכים לקערת השוקולד את החלב ביחד עם הקקאו והסוכר שהמסנו בקערה השניה.

לאחר מכן מפוררים את הביסקוויטים ושופכים לקערת הבלילה תוך כדי עירבוב נמרץ. אם אין לכם פטיש מטבח בבית אפשר להכניס את הביסקוויטים לשקית ולמעוך אותם בצורת שונות (תהיו יצירתיים).

עכשיו מגיע החלק הכיפי באמת של כל התהליך! מכניסים את הידיים לקערת השוקולד ויוצרים כדורי שוקולד. כל כדור שאתם מכינים צריך לעבור גם בצלחת שמכילה את הציפוי שלכם. הציפוי יכול להיות מה שבא לכם – הבחירה הקלאסית זה קוקוס אך אפשר גם ציפויים אחרים וגם בלי ציפוי זה בסדר. לסיום עוטפים את הכדורים בניילון נצמד ומכניסים אותם למקרר למשך 3 שעות לפני הגשה.