החלק הכי כיפי במתכון הזה שאת העוף תוכלו להחליף לקוביות בקר או לשנות תיבול לטעמכן ולתת לו טאצ' אישי לפי הטעמים המועדפים בבית (מתנצלת מראש אבל כל המתכונים שלי יהיו בלשון נקבה. בכל זאת המין השולט…).
מצרכים (כולל הערות):
10 יחידות פולקע (אפשרי גם כרעיים מחולקים)
0.5 ק"ג שעועית לבנה (מושרית לילה לפני – שלי בילו במים כמעט יום וחצי)
0.5 כוס שמן לטיגון (של העוף והבצל)
2 בצלים קצוצים
4 עגבניות חתוכות לקוביות
2-3 קוביות שום קפואות של דורות (יכולות גם 3-4 שיני שום טריות ואז יש לטגן אותן לקראת סיום הזהבת הבצל)
קוביה פטרוזיליה קפואה של דורות
קוביה קפואה עגבניות עם בזיליקום של דורות
חצי כפית כמון
חצי כפית חוויג' מרק
כף גדושה מרק עוף (היריון חודש תשיעי…)
חצי כפית אבקת פלפל שאטה גרוס (אם אין, אפשר לשים קוביה של צ'ילי דורות קפוא במקום)
כף פפריקה מתוקה
כף סילאן
כפית מלח גדושה
איך מכינים?
"סוגרים" את העוף מכל צדדיו ומניחים במסננת להגיר נוזלים ושמן.
מטגנים עד להזהבה בצל בסיר בו טיגנתן את העוף. מוסיפים לקראת סוף טיגון הבצל את קוביות התבלינים הקפואות: שום, פטרוזיליה ואם בחרתם גם קוביה צ'ילי.
מוסיפים לסיר עם הבצל את העגבניות ואת קוביית עגבניות בבזיליקום הקפואה ומבשלים כמה דקות עד שהעגבניות מתרככות.
מוסיפים את השעועית הלבנה המסוננת היטב מנוזלים ומערבבים.
מוסיפים את העוף מלמעלה.
מערבבים בקערה בצד מים רותחים (סדר גודל של שלוש כוסות) עם כל התבלינים היבשים והסילאן. שופכים ומכסים את התבשיל. במידה וחסר מים מוסיפים עד שהכל מכוסה בנוזלים. אצלי בבית מתים על חלת השבת עם רוטב כך שאני שמה סנטימטר מעל נוזלים.
מבשלים את התבשיל על האש עד לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה כשעה ומכניסים לתנור ב-120 מעלות למשך כל הלילה.
מחכים לבוקר שבת ואורבים לסיר עם החלה…
בתיאבון