טיפות קרות של גשם? הצחקתם אותי. כביש אחד חסום בגלל פוטין? I've seen worse. לבשתי את מעיל הפרווה הפייק המושלם שלי (מוכרת בחנות ווינטאג': "יו אני מתה, מאיפה קנית כזה") ונסעתי לספר שלי בירושלים לעשות בלונד קרח אלזה סטייל. וכשסיימתי – קפצתי למתחם התחנה שהזמינו אותי לסקר את החידושים הקולינריים.
לא בטוח ששמתם לב – אבל לאחרונה ירושלים רוצה מאוד להיות פרנדלית לחוצנים: תיירים, תל אביבים מזדמנים, גייז, פודיז – you name it.. ובתיאום מושלם עם המגמה האינקלוסיבית הזאת – מתחם התחנה השיקו קו טבעוני-פרנדלי בכל המסעדות ובבתי העסק. המשמעות היא שכל המסעדות הכניסו לתפריטים שלהן מנות טבעוניות – ולא סתם כאלה שעושים כדי לצאת מידי חובה כדי לרכב על "טרנד" הטבעונות הארצי-עולמי – אלה כלאחר מחשבה והתייעצות עם vegan-friendly.co.il. מדובר ביוזמה מבורכת לכל הדעות, אז כל מה שנשאר לי זה רק להגיע ולטעום.
היות שהיה לי דחף קדמוני לפסטה כבר כמה ימים – התחלנו ב-Fiori האיטלקית – שהיא אחד מהמקומות הכיפיים האלה שאפשר להרכיב את הפסטה בעצמך: בוחרים את סוג הפסטה, את הרוטב והתוספות.. והופ! תוך זמן קצר זה כבר אצלכם על השולחן. נו אתם מכירים. הזמנתי לנו פטוצ'יני תרד בצבע ירוק ויפה בעצתו של בעלי המקום – עם רוטב פרימוורה צבעוני. זה הגיע חיש מהר ונראה חגיגי במיוחד, כאילו האביב נחת בתוך הצלחת שלי – כל מה שהיה חסר זה הפרפרים. הפסטה הייתה טרייה וטעימה, ובמקום מכינים גם פיצות ופוקצ'ות, כך שמי שיש לו חשק לאיטלקי בטח ייצא שבע ומרוצה מהפחממיאדה.
מהאיטלקיה עברנו לאסייתית – מסעדת סטיישן 9. מסעדות אסייתיות הן בדרך כלל הכי ויגאן-פרנדלי במהותן – בגלל הורסטיליות של המנות והשימוש הרחב בחומרי גלם מהצומח כמו טופו – כך שזה היה מתבקש שיהיה שם מבחר של של מנות טבעוניות – ואכן כך זה היה, עם מגוון יפה של מנות שמבוססות על ירקות וטופו, עם דגש מיוחד על מוקפצים בווק, אבל לא רק. פה אולי רוב האנשים יזמינו את הפאד-תאי המוכר והאהוב, אבל אני לשם ההרפתקנות החלטתי ללכת על ה"פאד פאק" הפחות מוכר. אולי בגלל השם? מדובר במנה של ירוקים כמו שעועית, ברוקולי, מנגלוד וקייל עם רוטב של המון, אבל המון פטריות, שמוגשת עם סטיקי-רייס בצד. למקום יש אווירת מגניבות אפלולית שמשום מה הזכירה לי את סרטי הבלייד ראנר: משהו בזכוכיות הצבעוניות המוארות, והשילוב האקלקטי של עץ אסייתי עם קירות מאבן גולמית – ממש cyber phunk ירושלמי. נזכרתי שאסור לי לשבוע, כי יש עוד מלא אוכל לפניי – הגל הוא קטן והמנות בירושלים הן כה גדולות. אז אמרנו תודה ועברנו לאדום!
מסעדת אדום היא מוסד קולינרי ירושלמי שמסב גאווה לעיר – חבריי הירושלמים היו שואלים אותי כל הזמן "נו אכלת באדום? אכלת באדום" – ולא, עד עכשיו לא יצא לי לאכול באדום. אני יודע, אני צריך להתבייש – כי אחרי שאכלתי באדום הבנתי what they were talking about. השירות הוא וואו והמלצרית הייתה סופר מקצועית. רואים ומרגישים שחשבו עבורך על כל פרט קטן. העיצוב של המקום הוא בסגנון של מסעדת בראסרי צרפתית יפה ומצוחצחת. הזמנו קוקטייל נפלא ונשנשנו מסלסלת הלחמים עד שהמנה העיקרית הגיעה – שורשים צלויים עם מצע של קרם קשיו. הירקות היו עשויים נפלא ומטופלים נהדר, מנה מעולה ל-sharing, תענוג! טוב אני חייב לחזור לפה.
התחנה הבאה – קפה לנדוור המוכרים והטובים. לנדוור מחזיקים בקטלוג רחב מאוד של מנות טבעוניות ומנות אחרות שניתן לטבען בקלות, וזה לא פלא שהם מושכים קהל טבעוני נאמן ומרוצה – אני אוהב את המיטלס-מיטבולז וכמובן – הרוזלך הם אגדיים. מכיוון שמדובר ברשת – אני לפעמים נתקל בתלונות ספציפיות על סניפים כאלה ואחרים שלא עומדים בסטנדרטים הגבוהים, אך פה לשמחתי חוויתי את החוויה החיובית המוכרת השמורה לסניפים הטובים. אכלתי סלט לבנוני פרשי מפוצץ בשקדים שנחתך והורכב בקפידה – ורוזלך לוטוס שחוסלו בחמש דקות. אוף! הם תמיד נגמרים כל כך מהר. ותמיד עושים חשק להזמין מיד עוד.
לסיום מתוק ביום הקפוא הזה אנחנו עוברים לקנח בשטרודל תפוחים חם עם קפה בטרמינל. השטרודל הטבעוני מגיע ממכינת שטרודלים ירושלמית מקומית, מה שאוטומטית מדרג את המנה גבוה מאוד ברמת האותנטיות. איזה כיף לשבת בטרמינל! הצוות של המקום הם סופר חמודים והוייבים שם נהדרים. סיפרו לי שבערבים יש שם מופעים, ובשבתות יש חמין טבעוני מפנק. יאללה, מי מארח אותי לשבת ירושלמית כדי שאוכל לנסות? רק במיטות נפרדות בבקשה.
כמובן שאי אפשר לסיים ביקור בלי להצטלם במקום הכי יפה במתחם – הלב של ירושלים – לב ענק שמואר בתאורה ונהנה מפופולריות רבה אצל זוגות, חפשו אותו באינסטוש תחת herartofjlm. רק רצה הגורל והוא בדיוק היה בשיפוצים כשהגענו – אז "הסתפקנו" בלראות הצעת חתונה קורית בלייב. נראה שהיעדרו של הלב ממש לא הפריע לזוג המרוגש. בקרוב אצלכם! מעבר לאטרקציה הרומנטית הזאת המתחם מקיים באופן קבוע פעילויות שונות לטובת הבאים – בט"ו בשבט למשל יתקיים קרנבל בסימן של בריאות וטבעונות, עם הרצאות של בכירים בתעשייה – ויוצג לראשונה ליין טבעוני של מוצרי תנובה. הממ.. האמת? אני מסוקרן.
טוב סיימנו להיום – כבר חושך, קור כלבים, ופוטין חוסם כבישים כאילו זה מוסקבה פה. תודה על האירוח, אנחנו נחזור להשלמות, שמעתי שיש לכם ארוחות בוקר טבעוניות שוות במיוחד.
לפרטים נוספים, שעות הפעילות ולוח האירועים של המתחם כנסו לwww.firststation.co.il .
שאלות אלי? חפשו gullkozlov באינסטאגראם.
צילום: יריב אפשטין