מתגעגעים לטעמי הילדות שלכם מבית סבתא?

עכשיו עם הספר החדש של קרין גורן, "אם לסבתא היה מיקסר", זה piece of cake

אומרים שאין כמו טעם של ילדות… צודקים.

מבחינתי, טעם של ילדות זה פחזניות, מוס שוקולד, תפוח אדום על מקל, קרם בוואריה, שערות סבתא… ואני בטוחה שגם לכם עולים כרגע בראש טעמים מהילדות שלכם.

אני נזכרת, איך הייתי עומדת על קצות האצבעות ומנסה להציץ לתוך הקערה המונחת על השיש, להריח ולנחש איזו עוגה מכינים לי לשבת…

במשך שנים רבות, התגעגעתי לטעמי הילדות שלי, ומסתבר, שלא רק אני.

לשמחתי קרין גורן, מלכת המתוקים, הרימה את הכפפה (ובמקרה שלה מדובר בכפפת בישול) ויצאה למסע מרתק בעקבות מתכוני הסבתות… והתוצאה מוגשת אלינו בימים אלה בספרה החדש: "אם לסבתא היה מיקסר"- מתכונים של פעם – באפייה של היום.

גילוי נאות, ספרי בישול ואפייה הן אחת מהמתנות, שאני הכי אוהבת לתת ולקבל בחגים, הם תמיד מונחים אצלי במסדר כבוד על מדף הספרים ומהווים מקור השראה למטבח שלי, לאורך כל השנה.

לכן יותר משמחתי, לקבל לסיקור את ספרה החדש של קרין גורן, המגיע אלינו בתזמון מושלם לפני חגי תשרי.

כמי שחובבת ספרי בישול ואפייה, ונמצאת שעות נוספות במטבח, אני חייבת לציין  שספרה החדש של קרין גורן, הינו חגיגה אמיתית של צבעים, מתכונים, טעמים ומעל לכל מסע נוסטלגי.

קרין גורן מצליחה להעביר ולשמר ביצירתיות ובאהבה אין קץ  את כל המתכונים שגדלנו עליהם.

ואיזה מזל, כי לסבתות של פעם לא היו ספרי בישול. במקרה הטוב, את המתכונים הן היו רושמות על גבי פתקים ולרוב, המתכונים היו בכלל בגדר סוד. הן לא היו משתמשות בכמויות מדוייקות, הן אפו בעיקר לפי הרגש, אבל הטעם תמיד היה מוצלח ועטוף באהבה.

קרמוגית – עוגיות וניל במילוי נוטלה, עמ' 132 (צילום: דניאל לילה)

בספר ניתן למצוא 100 מתכונים המחולקים ל-6 נושאים:

הקרם דה לה קרם (קינוחי קרם ועוגות קצפת כגון: עוגת היער השחור, סברינה רטובה עם קצפת ודובדבן, קרמשניט, קרם באווריה, פחזניות ועוד).

סבתא אפתה עוגה (העוגות שהכי התגעגענו אליהן כגון: בחושת תפוזים מנצחת, לייקה פרג בציפוי שוקולד, עוגת שזיפים של פעם, עוגת יומולדת של פעם, עוגת גבינה של בית מלון ועוד).

מבצע סבתא (עוגות לאורחים ועוגות וויטרינה כגון: עוגת גבינה ב-3 שכבות, רולדת וניל עם ריבת תות וקצפת, עקיצת הדבורה, ג'רבו – עוגת שכבות הונגרית ועוד)

מי גנב ת'עוגיות מהקופסא? (עוגיות תוצרת בית כגון: רייבה – עוגיות חול מרוקאיות, חיתוכיות ריבה ומרנג קוקוס, קרמוגית – עוגיות וניל במילוי נוטלה, סהרוני רחת לוקום ועוד).

אז אצל מי אתם בחג? (מתוקים לחג, כגון: ספינג', אוזני המן נימוחות, עוגת דבש, ועוד).

מקל סבא ושערות סבתא – (הממתקים של פעם: מרשמלו שמכינים לבד, תפוח אדום על מקל, נוגט לבן עם שקדים ובוטנים, ממתק קוקוס ורוד, חלבה תוצרת בית ועוד).

עוגת שזיפים של פעם, עמ' 56 (צילום: דניאל לילה)

הספר מלווה בתמונות מרהיבות (פשוט בא לאכול אותן). המתכונים מדוייקים וההסברים קלים ופשוטים וניכר שהספר נכתב בהמון המון אהבה.

לצורך כתיבת הספר חקרה קרין, במשך 3 שנים, את כל מתכוני הסבתא האהובים והצליחה לחשוף את הסודות הכי כמוסים של הסבתות, תוך התאמת המתכונים לימינו.

כמובן, שקרין ניסתה את כל המתכונים קודם בעצמה. שדרגה, שינתה, הוסיפה… ולבסוף בחרה את 100 המתכונים הכי מוצלחים בעיניה.

עוד הפתעה שמחכה לכם בספר, הוא DVD המעוצב כמו תקליט ויניל של פעם ( אחד מיני רעיונות מקוריים רבים שמלווים את הספר, שכולו טעם של פעם) ובו קרין מכינה טעימה ממתכוני הספר… כך שכל אחד ואחת יכולים לנסות ולהצליח.

אני יודעת, שאני נכנסת למטבח ממש עוד מעט, לנסות מתכון מהספר, כי קצת קשה לי להתאפק…

ואני אשתף אתכם בתוצאות.

בינתיים אשמח לשמוע מה טעם הילדות שאתם הכי מתגעגעים אליו…

אני מאמינה, שכל מי שיקבל את הספר כמתנה לחג, לא יפסיק לחייך, ויישאר לו טעם מתוק לכל השנה.

שנה טובה וממש, אבל ממש מתוקה…