משלוח מנות לא שגרתי

יש מצווה שזהורית ואני מאוד משקיעות בה והיא משלוח מנות בפורים. בתקופה זו הבית הופך להיות מפעל לייצור תחפושות והכנת משלוחי מנות. השנה החלטנו לעשות משלוח "סלטים".

 

WhatsApp Image 2017-03-01 at 21.57.21

האהבה הגדולה שלי במטבח זה להכין סלטים ותמיד שאנחנו מוזמנות לארוחה ושואלות את המארחים מה להביא? התשובה כמעט תמיד היא – תביאו את הסלטים של למד.

השנה הכנתי סלט גזר מרוקאי, מטבוחה חריפה וחציל קלוי בטחינה בתוספת לחמניות טריות ונהדרות מקמח מלא עם גרעינים.

מתכון למטבוחה חריפה כמו שאני אוהבת:

המצרכים:

2 פלפל אדום

2 פלפל צהוב

2-4 פלפל ירוק חריף*

2 עגבניות בשלות

חצי ראש שום טרי

רבע כוס שמן

מלח

WhatsApp Image 2017-03-01 at 21.57.48

אופן ההכנה:

שוטפים את הפלפלים ומוציאים את הגרעינים המעבד מזון (חשמלי או ידני) אני קוצצת את כל הירקות כולל השום עד למחית ומעבירה לסיר לרתיחה. לאחר הרתיחה מעבירים לאש קטנה ממש ומבשלים כחצי שעה. כל עשר דקות בערך מערבים. לאחר חצי שעה שופכים את השמן ומתבלים בכחצי כפית מלח. מערבבים ומשאירים לבישול לעוד שעה לפחות.

אם יש יותר מדי נוזלים, אפשר להסיר את המכסה.

* אף פעם אי אפשר לדעת את מידת החריפות של הפלפל החריף, זה גם תלוי עונה ותלוי עוד כמה פרמטרים. אני טועמת, אבל אני לא דוגמא, כי אני אוהבת חריף אש! תתחילו ב- 2 ואם בר לכן יותר חריף, אז תוסיפו. אין כמו לטבול לחמנייה טרייה במטבוחה חריפה.

תהנו ובתיאבון!

** מעוניינים במשלוח כזה או דומה לו? פנו אלי בפייסבוק לימור שורק או בדף שלי "בישולמד – בישול ביתי מהלב" **

WhatsApp Image 2017-03-01 at 21.56.50