משלוח מנות וסולחה – סינבון אגוזים קרמל קוניאק-ליאור שרף

 בתל אביב השכנים  בבניין מתחלפים בתדירות די  גבוהה יחסית,  אם אתה גר בבניין יותר מ- 3 שנים ואכן כך קורה אצלי.

לרוב לצערי לא  הספקתי להכיר את כול השכנים שהתחלפו,  עובדת המון שעות (09:00 עד 21:00) כול יום אז כך שאני ממש בסדר עם כולם.

אך לאחרונה צצה בעיה חדשה בבניין יש 2 שכנות שלוח הזמנים  שלהן לא מסתכרן – אחת שומרת שבת, והשנייה שבת היא קודש שיפוצים.

מה שבתכלס מפריע גם לי תני לי יום אחד לקום ביקיצה מאוחרת, כך קורה שכול שבת יש צעקות ומלחמות היסטריות בבניין.

אפילו האטמים שרכשתי לאחרונה כבר לא עוזרים. ואז עלה במוחי רעיון מבריק!

אני נכנסת לפעולה ביום חמישי בערב מכניסה את החמ"ל הקטן שלי לאקשן וביום שישי מצוות משלוח מנות יצאה לדרך.

ידעתי שאני הולכת לקבל מכל אחת מהן משלוח, מה שדי הקל עלי את המלאכה ערבבתי ביין הדברים המשובחים שהכנתי לבין הדברים שכול אחת מהן ערכה עבורי. כך שהמשלוח מנות שלי היה מורכב מעוגות מעשה ידיי ומעשה ידיה של כל אחת מהן.

ובמקום לצרף פתק עם שמי או לנקוש בדלת, צרפתי פתק אחת אל השנייה.

מה אתם חושבים קבלתי שקט  בשבת בבוקר…?

ad7e0b63-a542-44d4-bfda-82c01791ab88

סינבון אגוזים קרמל קוניאק – ליאור שרף

מצרכים: הבצק מספיק לשתי תבניות אינגלישקייק/או שלושה קראנצ'ים צמה פרי סטייל ללא תבנית.

600 גרם קמח לחם.

25 גרם שמרים טריים.

70 גרם סוכר.

קורט מלח.

200 מ"ל חלב.

2 ביצים.

גרידה מלימון אחד.

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות.

מלית אגוזים:

200 אגוזי מלך.

200 חמאה בטמפרטורה החדר.

200 סוכר.

כף גדושה קינמון.

2 כפות קמח

לטחון הכול במעבד מזון למחית חלקה או גרוסה איך שאוהבים…

זיגוג טופי קרמל קוניאק: (לא חובה)

100 גרם סוכר

100 גרם שמנת מתוקה טמפרטורה החדר.

20 גרם חמאה טמפרטורה החדר.

כף קוניאק (הלכתי על רמי מרטין- לפנק..לפנק..לפנק)

70 גרם אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

על מחבת חום גבוה הופכים סוכר לקרמל נוזלי וענברי…מורידים לחום נמוך, יוצקים חצי מכמות השמנת מתוקה מערבבים באופן תדיר למנוע התגבשות צמיגית .

a623c7d3-4d29-4281-b786-143806889598

יוצקים את כול השמנת מערבבים כדקה עד לרוטב חלק. מסירים מהאש מוסיפים חמאה וקוניאק ומצננים לטמפרטורת החדר. בשלב זה הטופי במרקם "טחינה" מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים עד הטמעה הטופי מקבל מרקם דחוס יותר.

 אופן ההכנה: 

 בקערה מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל המצרכים מלבד החמאה עד התגבשות (כחמש דקות לישה מהירות נמוכה).

מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש כ – 10 דקות נוספות (או עד התגבשות), בשלב זה הבצק מתגבש ברובו לכדור… הבצק רך וגמיש.

מורידים את הבצק למשטח מקומח קלות מגבשים לכדור מניחים בקערה מכסים בניילון נצמד ללילה במקרר.

על משטח מקומח דופקים עם אגרוף על הבצק להוצאת האוויר, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.

כל חלק פותחים למלבן בערך 30*60 מורחים מלית, מגלגלים לרולדה, מחלקים הרולדה לשישה חלקים שווים (שושנים).

cdb9ad30-75c5-4283-9316-c516697f04ef

בתבנית משומנת מעמידים את השושנים בשורה צמודה ומתפיחים כחצי שעה.

טורפים ביצה עם כף חלב, מורחים על פני השושנים ובתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות אופים כ- 40 דקות עד השחמת המאפה.

לאחר האפייה מחלצים מהתבנית מצננים, יוצקים את הזיגוג לפני ההגשה.

ad7e0b63-a542-44d4-bfda-82c01791ab88

בתיאבון.

חג שמייח 

שלכן, 

רעבה תמיד 

נטע-לי כץ