משחקת בקוביות – עוף שלם וקוביות ירקות ברוטב לימון, שום ודבש

עוף טעים עם קוביות חדות, מדויקות, קטנות ומושלמות שענו על השאיפה שלי לפרפקציוניזם וסימטריות. מי אמר OCD ולא קיבל?

multi 4

לומר שפסח הוא החג האהוב עליי יהיה הגזמה פרועה.
כמישהי שמתעבת כל מה שקשור לעבודות הבית, אני נוטה לדחות את כל ניקיונות פסח עד לרגע האחרון, מתחלחלת מהעובדה ששוב הגיע השבוע הזה בשנה שלא ניתן לאכול לחם ודומיו, למרות שבשנתיים האחרונות בקושי מתקרבת ללחם, ונרעשת מהעובדה שבמהלך השבוע הזה אני לא יכולה לשתות בירה, למרות שיכולים לחלוף שבועות במהלך השנה שלא תבוא בירה אל פי. עצם האיסור הוא זה שיכול להעביר אותי על דעתי.

כל זה חולף ונשכח ברגע שמגיע תכנון התפריט לארוחת החג שעליה לרוב אמון אבי היקר, ואחיי ואני משמשים כעוזרים בלבד, כלומר קונים את בקבוקי היין ומתרחקים מהמטבח כמו מאש בשדה קוצים, פן אבי היקר יתחרפן שמישהו נכנס למטבח היקר ללבו.

multi 5a

אז כשנפלה בידי ההזדמנות להתנסות בהכנת מנה עיקרית לארוחת החג עם המולטי טאלנט החדש שלי (כלומר הוא לא שלי ורק קיבלתי אותו בהשאלה להתנסות, כלומר התחלתי להתאבל על לכתו כבר ברגע שקיבלתי אותו, כלומר הייתי קצת בהלם מכמות האביזרים וכל מה שהוא יכול לעשות, ובעיקר זו הייתה דרך מוצלחת להוציא את אבי משלוותו) קפצתי עליה בשתי ידיים. בעיקר התלהבתי מדיסקית חיתוך הקוביות שהובטח שיודעת לייצר קוביות קטנות ומושלמות והיה ברור לי שבה אני הולכת להשתמש למתכון שלי. מי אמר OCD ולא קיבל?

penny4bosch160317-1

למרות השוק הראשוני שלי למראה מעבד המזון, השימוש היה קל ונוח להפליא, הדיסקית התגלתה כיצרנית קוביות חדות ומדויקות, קטנות ומושלמות שענו על השאיפה שלי לפרפקציוניזם וסימטריות, וקערת מעבד המזון ענקית והכילה את כל הירקות שנחתכו בלי בעיה.

penny4bosch160317-2

עוף שלם צלוי וקוביות ירקות ברוטב לימון, שום ודבש

המצרכים:

1 עוף שלם מנוקה לא גדול

1 דלורית בינונית קלופה, חצויה ומנוקה מגרעינים

1 בטטה גדולה קלופה

2 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה בינוניים לא קלופים (אני העדפתי להשאירם עם הקליפה, הבחירה בידכם)

1/3 כוס שמן זית

קליפת לימון מגוררת מלימון אחד גדול

מיץ לימון סחוט מלימון אחד גדול

4 שיני שום גדולות כתושות

2 כפות דבש

פרוסות לימון מלימון 1 קטן

3-4 גבעולי רוזמרין טרי

מלח ופלפל שחור לתיבול

penny4bosch160317-3

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-250 מעלות.

מכינים את הרוטב, בקערית מערבבים שמן זית, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת, שיני שום ודבש.

מתבלים את העוף מכל צדדיו במלח ופלפל שחור ומורחים מחצית מן הרוטב על העוף, בתוכו וברווח בין העור לבשר בזהירות שלא יקרע. לתוך העוף מכניסים גבעול רוזמרין טרי וחלק מפרוסות הלימון. קושרים את רגלי העוף בעזרת חוט לאפיה, מניחים את העוף במרכז תבנית גדולה.

חותכים את הירקות, הדלורית, הבטטה ותפוחי האדמה, לקוביות בעזרת דיסקית חיתוך הקוביות של מעבד המזון.

multi 6

מעבירים את קוביות הירקות לקערה, מערבבים את הירקות עם הרוטב שנותר ומתבלים במלח ופלפל שחור.

מפזרים את הירקות בתבנית מסביב לעוף. מניחים על הירקות את שארית פרוסות הלימון וגבעולי הרוזמרין.

צולים את העוף במשך רבע שעה בחום של 250 מעלות לקבלת פריכות ולאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות וצולים את העוף במשך שעה עד שעה ורבע נוספות עד שהעוף שחום ומוכן (ניתן לבדוק זאת על ידי דקירת החזה והירך בעזרת שיפוד, אם הנוזל שיוצא הוא צלול העוף מוכן, אם הנוזל ורדרד המשיכו לצלות את העוף ונסו שנית עשר דקות מאוחר יותר, אם יש לכם מדחום לבשר, העוף מוכן כשהוא מגיע לחום פנימי של 80 מעלות).

לאחר שהעוף יצא מהתנור מומלץ להניח לו מספר דקות לפני החיתוך.

multi 3A multi 2