בישול ואפיה זו התרפיה שלי. יש לי דרך לעשות דברים ועל פי זה יישק דבר. את היורשת שלחתי ללמוד לבשל עם אבא שלי. שלא תבינו לא נכון, המטבח של אבא שלי הוא הטריטוריה שלו ואף אחד לא ייכנס אליו (מעניין מהיכן זה עבר אליי?) אבל את היורשת הוא קיבל בידיים פתוחות.
בזמן האחרון הכתה בי ההבנה שגם אני צריכה לשחרר ולהפך, לחבק את הרצון של היורשת להיכנס למטבח בהבנה ואפילו בהוקרת תודה. בגיל 12 המתקדם היורשת בהחלט יכולה לפנק אותי ולהכין לי ולה ארוחת בוקר או ערב קלה. המשימה הוכתרה בהצלחה, מאפינס ביצים טעימים ונימוחים לארוחת הבוקר על נושא הסדר והניקיון יש עוד מה לעבוד אבל אנחנו בהחלט בכיוון הנכון.
מאפינס ביצים לארוחת בוקר
המצרכים:
לפטריות:
6 פטריות שמפיניון גדולות חתוכות לקוביות
2 טבליות שום כתוש דורות
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
למאפינס:
4-5 ביצים
4 טבליות עשבי תיבול דורות לבישול איטלקי מופשרות
מלח ופלפל לפי הטעם
50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
תוספות למאפינס:
פטריות מטוגנות, עגבניה קטנה קצוצה לקוביות קטנות, פרוסות גבינת עזים, או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים
אופן ההכנה:
מכינים את הפטריות. מחממים שמן זית, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים קלות. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במעט מלח ופלפל ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים מהמחבת. מעבירים לקערית לקירור.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה טורפים ביצים, מוסיפים טבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי, מלח ופלפל לפי הטעם וטורפים היטב. מערבבים את גבינת המוצרלה.
מרפדים תבנית מאפינס (הכמות מספיקה לשישה עד שבעה מאפינס) ומחלקים בין השקעים את תערובת הביצים.
מפזרים את התוספות. חצי עם פטריות מטוגנות ומעל פרוסת גבינת עזים וחצי עם עגבניות קצוצות.
אופים כ-15 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
כמובן איך אפשר בלי סרטון טיק טוק שיתעד הכל. צילמה, ביימה וערכה: היורשת
[youtube s2IHvdprOok nolink]