מרק תפוח אדמה חורפי

מרק חורפי בהגדרה שלו, לדעתי הוא מרק מפנק. מרק עשיר, קרמי וכמובן חמים. כל אלה, בתוספת קיצור תהליכים, הכנה מהירה וזמינות, הופכים את המנה למושלמת. (טוב נו…מי ייצא עכשיו בגשם לסופר כשחסר לו בדיוק פריט אחד להשלמת מתכון?)

24883459_10212683204809837_8750327303499475328_o

חורף. קר. מגיעים הביתה בערב וכל מה שרוצים זה ללבוש פיג'מה, להרים רגליים מול הטלוויזיה ולאכול מרק חם. אז איך מכינים מרק חם, בכלום זמן? מרק מפנק שיעשה חם בלב…

למצרכים:

6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

1 בצל בינוני פרוס

4 מנות של שום (ממגש שום של דורות) – קיצור זמנים אמרנו?

4 ענפי טימין טריים

שמן זית

מלח

להכנה:

1. בסיר בינוני עמוק, לשים שכבה דקה של שמן זית. לחמם. לטגן את הבצל עד שקיפות.

2. להוסיף את קוביות תפו"א לטגן מעט.

3. להוסיף את קוביות השום, את הטימין (אפשר עם הגבעולים) ולערבב.

4. להוסיף מים עד לכיסוי תפו"א. להביא לרתיחה

5. לבשל עד שהתפו"א יתרככו. לבדוק טעמים.

6. בעזרת מוט סטיק למעוך את תפו"א לערבב ולבשל עוד 5 דקות ביחד.

7. להגיש עם קרוטונים או שקדי מרק או כמו שהוא, הוא גם נפלא.