במקום באק צ'וי אפשר להשתמש בעלי תרד. קארי ירוק מתאים מאוד לדגים אבל הוא גם חריף, ורצוי להיזהר.
המצרכים (ל-4 מנות):
2 כפות שמן
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות
מעט מלח
2 כפות משחת קארי ירוק או צהוב
1 קופסה (כ-400 מ"ל) חלב קוקוס
2 כפות רוטב סויה
1/2 1 כוסות מים
1/2 ק"ג פילה דג בס
2 באק צ'וי (כרוב סיני) קטנים חתוכים לחתיכות גדולות (או 300 גר' תרד בייבי)
1 לימון
להגשה –
חופן גבעולי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד שמתרכך. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים את משחת הקארי ובוחשים. מוסיפים גם את הפלפל הצהוב, המלח, חלב הקוקוס, רוטב הסויה והמים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 10 דקות.
מוסיפים לסיר את עלי הפאקצ'וי וממשיכים לבשל עד שהם מתרככים מעט, 3-2 דקות. מוסיפים את הסלמון ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהאש.
חוצים את הלימון וסוחטים חצי ממנו לתוך התבשיל. חותכים את החצי השני לפרוסות דקיקות.
פורסים את הפילה לחתיכות של 4 סמ' ומניחים בסיר
מגישים את הקארי על אורז לבן. מקשטים בפטרוזיליה ופרוסות לימון.
מקור המתכון:ynet