מאז ומתמיד חששתי להשתמש בסיר לחץ. עוד כילדה אמי תמיד אמרה שהסיר לא בטוח, מאוד מסוכן ומשימת סגירת ופתיחת הסיר נפלה על אבי, שהיה האמיץ מבין השניים.
מעבר לחשש האמיתי מהעבודה עם הסיר, לא ניתן היה לדעת מה קורה בתוכו. זו היתה חידה, שאת פתרונה איש לא ידע.
קיבלתי סיר לחץ להתנסות. התאהבתי. התאהבתי בסיר וביתרונותיו. רוסו sissle – סיר לחץ שמיבאת חברת רוסולינג. הסיר עם מכסה שקוף, העיצוב שלו מושלם (זכה בפרס העיצוב) והדבר הכי מיוחד בו, ניתן לפתוח את המכסה של הסיר בזמן הבישול, לתיקון טעמים והוספת נוזלים. לאחר מכן, תוך 10 שניות הסיר חוזר לנקודת הרתיחה שלו. מנגנון הסגירה שלו מאוד נוח, פשוט ובטיחותי. מושלם, כבר אמרתי?
למצרכים:
נתח אוסובוקו (כ- 500 גרם)
2 גזרים חתוכים לקוביות
בצל גדול קצוץ
6 שיני שום
2 מקלות סלרי אמריקאי פרוסים
1 פלפל צ'ילי אדום חריף פרוס
1.5 כוסות שעועית לבנה (סנפרוסט)
1.5 כוסות שעועית אדומה (סנפרוסט)
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות קמח לבן
שמן זית
פפריקה אדומה
כורכום
מלח
מים (כ- 3 ל')
להכנה:
1. לחמם את הסיר ולהוסיף 3 כפות שמן זית. להוסיף את נתח האוסובוקו ולטגן אותו משני צידיו עד השחמה. להוציא את הנתח מהסיר ולהניח בצד.
2. לאותו השמן שטוגן הבשר, להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות. להוסיף את שאר הירקות כולל השום ולערבב.
3. להוסיף את רסק העגבניות ולערבב. לפזר מעל את הקמח והתבלינים ולערבב.
4. להוסיף את הבשר וגם את המים. להוסיף מים עד לגובה המקסימום של הסיר. (אם זה סיר רגיל להוסיף 3 ליטר מים)
5. להביא לרתיחה. לסגור את מכסה הסיר, להנמיך את הגז ולבשל כ 45-60 דקות.
כמה שזה יפה….
נוווווו?????? נכון שזה טעים וזריז? נכון שכשמכינים מריחים את החורף?
שיהיה ב ת י א ב ו ן….