מרק שעועית חורפי

דמיינו יום חורף קר, עננים וגשם בחוץ. מה תכינו כדי להתחמם? מרק שעועית, זה ברור. הנה מתכון מעולה למרק שממש אי אפשר להפסיק לאכול

בתחילת החורף, כשמזג האוויר מתחיל להתקרר, מרק שעועית הוא האהוב עליי ביותר. הוא עוטף את הבית בניחוח מעולה בזמן שהוא מבעבע ומתבשל באטיות למרק סמיך ומחמם ויוצר אווירה מושלמת ביום גשום וקר.

soup11

איך מכינים?

החומרים הדרושים:

3 גזרים
1 בצל גדול
1 ראש סלרי
3 תפוחי אדמה
1 ראש שום
2 קישואים
1 כוס שעועית לבנה יבשה שהושרתה במים במשך לילה או 2 קופסאות שימורים של שעועית ברוטב עגבניות
1/2 ק"ג דלעת
1 חבילת פטרוזיליה
1 חבילת שמיר
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
3 קבנוס פרוס לעיגולים
מלח

soup1s

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן עד שהבצל נעשה שקוף.

soup3

 

מקלפים ומגרדים את הקישואים והגזרים במגרדת גסה ומוסיפים לבצל. מטגנים במשך כמה דקות תוך כדי ערבוב.

soup4

 

מוסיפים את יתר מרכיבי המרק.

soup5

מוסיפים מים כך שיכסו את כל המרכיבים.

soup6

מבשלים כשעה וחצי עד שתפוחי האדמה מתרככים. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.

אוכלים בתאבון ונהנים מכל ביס!

soup10

רגע לפני סיום, מה דעתכם על התמונות? הכל הודות לסדנה נהדרת בארגון 'סלונה' שנעשה בסטודיו 'גברא' בהדרכתה של צלמת האוכל שרית גופן. אני מרוצה. מה דעתכם?