מרק קניידלך וזנב עגל לפסח

 

מרק קניידלך בצלחת יפה

אז מתחילים?

 

ארוחת הפסח.

 

קודם לכל שוטפים גרון מרוב קריאה בהגדה וטעימות של כל דבר כי צריך.

 

ואיך שוטפים? מרק .

 

קניידלך זו רק תוספת מעלפת שבכל השנה אני מכינה אבל בפסח בתוך מרק זנב השור הן הכי טעימות.

 

אפשר גם חלקי כבש אבל פה אין על הטעם של הזנב במרק הזה .

 

תכינו לכם סיר ענק ושני זנבות עגל חלב כך הוא פחות שמן . מי שרוצה רזה יותר שיבשל עם פרוסות שריר .מס' 8 לצורך העניין.

מרק קניידלך ובשר בסיר

 

 

2 בצלים קצוצים גס

 

מעט שמן לטיגון הבצל

 

ענפי סלרי ושמיר

 

פלפל שחור ולבן לפי טעם

 

אבקת מרק לפי טעם

 

מיץ לימון להגשה למי שאוהב .

 

מים .

 

 

מטגנים את הבצל שישחים מעט ומוסיפים את הזנה חתוך בטבעותיו .(יש לו פרקים שדומים לטבעות)

 

סוגרים מעט ומוסיפים מים  ותבלינים .

 

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהבשר יתרכך.

 

טועמים ומתקנים תיבול

 

 

לקניידלך צריך

 

2 כוסות קמח מצה

 

כוס וחצי מי ברז

 

4 ביצים

 

4 כפות שמן

 

מלח ופלפל לפי טעם

 

שקיק אבקת אפיה כשרה לפסח-זה סוד הטעם ורכותן .

 

בקערה גדולה מניחים את קמח המצהמים ותבלינים.

 

בוחשים היטב ומוסיפים ביצים

 

מניחים למנוחה וספיגה של הנוזלים בקמח המצה  במקרר כשעה לפחות. אם צריך עוד קמח מוסיפים כי תלוי בקמח המצה שקנינו.

 

 

מוציאים מקירור מעצבים כדורונים בגודל רצוי ולא לשכוח שיתפחו בהרתחה.

קניידלך בצלחת

 

 

מכינים סיר עם מי מלח  כמו לבישול פסטה שיכיל אותם .

 

 

כשרתחו מי המלח להכניס את הכדורים ולבשל כרבע שעה .

 

לסנן היטב .

 

למזוג מרק רותח מעל כדורונים שהכנו בצלחת האישית של כל אחד כך המרק נותר נקי ואם מחממים למחרת יהיה נפלא . .

 

את הכדורונים ניתן למלא לפני הבישול בכבד קצוץ ומתובל או בבשר טחון מתובל.

 

ניתן גם להוסיף להם בצל מיובש לעיסת הקניידלך ולא לשכוח שהוא סופח נוסלים אז עוד כף או שתיים מים.

 

 

תתענגו.

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.