מרק קובה צמחוני

מרק קובה צמחוני, מרק עשיר בירקות עם כדורים קטנטנים של נחמה והרבה הרבה הרבה אהבה

DSC_0457

כל כך פשוט, ממש לא מסובך ויש לכם מנה נפלאה, מפנקת במיוחד לימי החורף של מרק קובה צמחוני. המתכון הבשרי גם בבלוג. אתן את כל הטיפים וכל הדרכים בהם אני מכינה את הקובה. יש גם אופציות להוספה שאותן אציין בהמשך.

למרק:

2 גזרים חתוכים לפרוסות (של 5 ס"מ בערך)

300 גרם דלעת חתוכה לקוביות

5 ענפים של מנגולד (גם החלק הירוק וגם הלבן) חתוכים לרצועות

800 גרם עגבניות מרוסקות (אני שמתי קופסת שימורים)

6 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

מלח (לפי הטעם)

מים רותחים (בערך 6 כוסות – חשוב לקחת בחשבון שהמים לא צריכים להגיע עד החלק העליון של הסיר כי כשמכניסים את הקובה המרק מקבל עוד גובה)

אופציה להוספה למרק: ניתן להוסיף במיה, סלק אדום, סלרי ועוד ירקות לפי בחירה אישית

לקובה:

500 גרם ג'רישה (קונים במחלקת הקטניות בכל סופר)

1 כוס סולת

4 כפות שמן זית

1 כפית מלח

אפשר להוסיף לבצק גם פטרוזיליה קצוצה דק, כף של פפריקה מתוקה – אני לא הוספתי

להכנה:

1. בסיר עמוק לשים את הירקות, העגבניות המרוסקות והשמן זית ולהביא לרתיחה. לבשל עוד חצי שעה אחרי הרתיחה. להוסיף מלח לפי הטעם ופפריקה מתוקה. לבדוק טעמים. (ניתן להוסיף גם אבקת מרק למי שאוהב כ- 2 כפות, אני לא שמתי – משתדלת לא להשתמש במוצר זה). ולבשל עוד 10 דקות.

2. בזמן שהמרק על האש, לשים את הג'רישה בקערה, לשטוף אותה היטב ולסנן. לכסות אותה במים (בערך 10 ס"מ מעל) ולתת לה לעמוד במים חצי שעה. היא תתנפח והמים ייספגו בה. אם נגמרו המים בקערה להוסיף עוד מים. אחרי חצי שעה לסנן ולסחוט את הג'רישה.

3. להעביר את הג'רישה לקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם ללוש ביד אבל זה ייקח זמן….) להוסיף את הסולת, המלח והשמן ולערבב מספר דקות או עד שמתקבל בצק ולא עיסה פירורית. זה לוקח מעט זמן… לא לדאוג זה יקרה.

4. לקחת מגש גדול וליצור קציצות קטנות (הן מתנפחות עוד במרק). לאחר שהמרק כ- 40 דקות על הגז, לזרוק פנימה את קציצות הקובה. לבשל יחד עוד חצי שעה. 10 דקות לפני סיום הבישול אפשר להוסיף למרק מיץ מחצי לימון.

5. ניתן למלא את הקובה בביצה מקושקשת שהכנו מבעוד מועד. מאוד טעים אך אצלי אוהבים את הקובה ריק.

אין מנה יותר טעימה ומנחמת מהקובה. מנה של בית, מנה שמכינים לאנשים שאוהבים. בתיאבון.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב