מרק קובה צמחוני

מרק שהוא חגיגה צמחונית אמיתית בצלחת, ירקות עם כדורי קובה רכים, טעימים ומנחמים

12243543_10206430912986449_4037431001391143548_n

לכדורי הקובה:

2 כוסות ג'רישה (קונים במחלקת קטניות בסופר זה למעשה חיטה גרוסה דק) מושרים בהרבה מים למשך שעה

4 כוסות סולת

חצי כוס שמן

מלח

למרק:

2 סלקים אדומים מקולפים חתוכים לקוביות

1 חבילת מנגולד חתוך לרצועות

2 קישואים פרוסים

2 גזרים פרוסים

4 עגבניות חתוכות לרבעים

3 מקלות סלרי חתוכים

300 גרם במיה (לא חובה)

3 קופסאות (קטנות) רסק עגבניות

3 כפות סילאן

מלח (לפי הטעם)

1/2 כוס שמן זית

3 כפות אבקת מרק עוף (לא חובה – אני אוהבת)

מים

12227827_10206421676075532_8582823188470474004_n

להכנת הכדורי קובה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את הג'רישה (מסוננת היטב וסחוטה מהמים) ואת שאר המצרכים. לשים ומעבדים היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה להניח לחצי שעה מכוסה. לכדרר כדורים בקוטר 5-7 ס"מ. חשוב לקחת בחשבון שהם עוד מתנפחים מעט. להניח את כולם על מגש ולהכין את המרק.

למרק:

לשים את הירקות בסיר גדול ועמוק, להוסיף מים עד שלושת רבעי גובה הסיר, להוסיף את השמן ולהביא לרתיחה. להוסיף את הרסק עגבניות, הסילאן, אבקת המרק והמלח. לבשל כארבעים דקות. לטעום ואם צריך לתקן טעמים. להכניס פנימה את כדורי הקובה, לבשל עוד כארבעים דקות על אש קטנה. אם מערבבים חשוב לעזות את זה בזהירות כדי לא לפרק את הקובה.

IMG_3939

בתאבון!