לכדורי הקובה:
2 כוסות ג'רישה (קונים במחלקת קטניות בסופר זה למעשה חיטה גרוסה דק) מושרים בהרבה מים למשך שעה
4 כוסות סולת
חצי כוס שמן
מלח
למרק:
2 סלקים אדומים מקולפים חתוכים לקוביות
1 חבילת מנגולד חתוך לרצועות
2 קישואים פרוסים
2 גזרים פרוסים
4 עגבניות חתוכות לרבעים
3 מקלות סלרי חתוכים
300 גרם במיה (לא חובה)
3 קופסאות (קטנות) רסק עגבניות
3 כפות סילאן
מלח (לפי הטעם)
1/2 כוס שמן זית
3 כפות אבקת מרק עוף (לא חובה – אני אוהבת)
מים
להכנת הכדורי קובה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את הג'רישה (מסוננת היטב וסחוטה מהמים) ואת שאר המצרכים. לשים ומעבדים היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה להניח לחצי שעה מכוסה. לכדרר כדורים בקוטר 5-7 ס"מ. חשוב לקחת בחשבון שהם עוד מתנפחים מעט. להניח את כולם על מגש ולהכין את המרק.
למרק:
לשים את הירקות בסיר גדול ועמוק, להוסיף מים עד שלושת רבעי גובה הסיר, להוסיף את השמן ולהביא לרתיחה. להוסיף את הרסק עגבניות, הסילאן, אבקת המרק והמלח. לבשל כארבעים דקות. לטעום ואם צריך לתקן טעמים. להכניס פנימה את כדורי הקובה, לבשל עוד כארבעים דקות על אש קטנה. אם מערבבים חשוב לעזות את זה בזהירות כדי לא לפרק את הקובה.
בתאבון!