מרק קובה עם במיה וירקות

מרק חמצמץ עם שפע של ירקות, טעים להפליא עם כדורים של קובה נימוחים ואווריריים עם טעם של עוד ועוד ועוד….

לבצק (לעטיפה):

2 כוסות ג'רישה (קונים במחלקת קטניות בסופר זה למעשה חיטה גרוסה דק) מושרים בהרבה מים (עד שיתנפחו ויתרככו)

4 כוסות סולת

חצי כוס שמן

מלח

להכנת העטיפה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את הג'רישה (מסוננת היטב וסחוטה מהמים) ואת שאר המצרכים. לשים ומעבדים היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה להניח לחצי שעה מכוסה.

IMG_3940

למילוי:

750 גרם בשר טחון

בצל קצוץ דק

חבילה קטנה של פטרוזיליה

מלח, פלפל שחור טחון, בהרט (אם אוהבים)

לערבב את כל רכיבי המילוי ולעשות מהם קציצות קטנות ולהניח אותן על מגש

להרכבת הקובה:

לוקחים כדור בצק (בגודל כדור פינג פונג) ומשטחים אותו בכף היד. שמים בתוכו קציצה וסוגרים היטב. כך עושים את כל כדורי הקובה. אם מתקשים לעבוד עם הבצק לשמן את הידיים במעט שמן. מניחים את כדורי הקובה במגש. אם נשאר בשר, להכין קציצות ולהניח בצד על מנת להכניסן למרק יחד עם הקובה.

IMG_3935

IMG_3941

להכנת המרק:

בסיר עמוק וגדול שמים: 2 גזרים חתוכים, 2 קישואים חתוכים, 1 סלק מבושל חתוך לחתיכות, חתיכה של דלעת, במיה (נקייה מהראשים-אפשר קפואה של סנפרוסט), 4-5 ענפים של כרפס, קופסה של עגבניות מרוסקות (800 גרם), 4 כפות של שמן זית, 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות ומים עד 3/4 גובה הסיר. להביא את המרק לרתיחה. לאחר הרתיחה להוסיף אבקת מרק, מלח לפי הטעם ו-2 כפות סוכר. לבשל עד שהירקות אל דנטה (לא קשים ולא רכים מדי). לזרוק את הכדורים בצורה מפוזרת בסיר ולבשל עוד כ- 30 דקות. להוסיף מיץ מלימון 1 ולבשל עוד 10 דקות. להשתדל לא לערבב במהלך הבישול על מנת לא לפרק את הקובה.

IMG_3939

IMG_3938

IMG_3937

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב