אין כמו צלחת מרק בייתית לחמם את הלב ולשפר את מצב הרוח.
כשהחצי חזר מהעבודה קצת מדוכדך והעיף מבט על המשלוח שקבלתי הבוקר ממאסטר שף,
לקח לי חצי דקה להכריז- הערב אוכלים מרק עוף עם אטריות!
שוב עוף רטן הבכור?
לא סתם עוף, אני מאלתרת ותוך כדי מציצה באריזה של האטריות – מרק עוף אסייתי.
הילדון התרצה, אך במבט שני אני מגלה שאין לי את כל המרכיבים המדויקים הרשומים במתכון שעל גבי אריזת האטריות.
מה עושים?
נכון, שוב מאלתרים.
לפעמים מהאילתורים יוצאים מתכונים חדשים ולא פחות טעימים.
המצרכים (לפי מה שהיה בבית):
2 כרעיים עוף
1 בצל קצוץ
2 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות
קופסת פטריות שמפניון פרוסות
ג'ינג'ר טרי קטן חתוך
גרידה מלימון
2 כפות לימון טרי סחוט
5-6 כפות סויה
1 כף חומץ בלסמי
מלח
חבילת אטריות אורז רחבות
הכנה:
מטגנים קצת את העוף עם הבצל והגזר בסיר,
מוסיפים את הפטריות והג'ינג'ר ומערבבים.
מוסיפים מים, 4 כפות סויה, לימון מגורד, לימון טרי וכפית מלח.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30-40 דקות.
בזמן הבישול אני אוהבת לתקן את הטעמים,
הרגשתי צורך בהגברת החמיצות ולכן הוספתי עוד 2 כפות סויה וכף חומץ בלסמי.
משתדלת לא להגזים עם המלח כי בסוף כל אחד יכול להוסיף לפיהטעם שלו.
אחרי שכיביתי את האש, הוספתי את אטריות האורז.
הכנסתי את כל השקית כי ידעתי שאוהבים אותן במיוחד.
ערבבתי ונתתי להם להתרכך בחום המרק כ-10 דקות – או בקיצור עד שהשולחן היה ערוך ומוכן.
והתוצאה לפניכם: מרק עשיר בניחוחות ובטעמים.
הילדים זללו וביקשו כמובן עוד מנה.
החצי חזר לחייך ולקח גם הוא מנה נוספת.
לעוד מרק משובח הכנסו לקישור
מרק בטטה מכושף בקרם קוקוס.
מצרפת גם את המתכון הרשום בגב אריזת האטריות
מרק עוף אסיאתי

הכתבה הבאה


לי זה לא יִקרה?
לי זה לא יִקרה?
איך הייתה הכתבה?
אוהב0
עצוב0
שמח0
עייף0
כועס0
מת0
קורץ0