מרק עדשים כתומות

לפעמים הגשם הוא רק תירוץ להכין מרק טעים וחם.

המרק הזה קל ופשוט עם שילוב תבלינים שנותנים לו טעם מיוחד. גם הלימון מוסיף המון!

המצרכים:

1 כוס עדשים כתומות

3 כפות שמן זית

3 בצלים גדולים קצוצים גס

2 גזרים גדולים

3 גבעולי סלרי, קצוצים דק

3 שיני שום כתושות (דורות)

1 כף קמח

1 כף כמון טחון

קורט קינמון – לא חובה (מוסיף טעם מיוחד)

1/4 כפית פפריקה ( ניתן לשים חריפה אטם רוצים מרק עם חריפות קלה)

6 כוסות ציר מרק – להרתיח 6 כוסות מים ולהוסיף כף וחצי מרק עוף

מלח

פלפל

1 כף מיץ מלימון טרי

 

אופן ההכנה

שוטפים את העדשים ושמים בקערה ומכסים במים שיכסו את העדשים ושורים למשך 10 דקות

מחממים בסיר את השמן זית מעל להבה גבוהה ומטגנים את הבצל עד להשחמה

מוסיפים לסיר את הגזר והסלרי ומערבבים היטב.

מוסיפים את הקמח, כמון, קינמון ופפריקה ומערבבים למשך דקה.

מוסיפים את ציר המרק בהדרגה ובוחשים.

מוסיפים את העדשים שסוננו מהמים ומתבלים במלח ופלפל.

מבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות ומערבבים מידי פעם.

מוסיף מיץ לימון טרי.

בתיאבון!

מרק