החורף מתעתע ומזדחל לאיטו אבל אצלנו חגיגת המרקים בעיצומה, אנחנו נהנים להכין מרקים ומגוונים בכל פעם בסגנון אחר, ואני תמיד משתדלת לשלב חלבון במרקים שאני מכינה כדי להעלות את הערך התזונתי ולהגיש מרק בריא, טעים ומשביע.
הנה מתכון למרק שנולד היום מכל מה שמצאתי במגירת הירקות…
מרק עדשים כתומות בטטה וארטישוק ירושלמי
1 כוס עדשים כתומות שטופות
1 בצל
1 קישוא
1 בטטה גדולה
3-4 יח' ארטישוק ירושלמי
כ-2 ליטר מים רותחים
טימין-אופציה
מקלפים את הבטטה, הארטישוק הירושלמי והבצל, חותכים לפרוסות עבות ושמים בסיר
מוסיפים את הקישוא הפרוס והעדשים השטופות, מוסיפים מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה עד שהעדשים נמסות והירקות מתרככים.
במידה והמרק סמיך מידי, להוסיף מים.
ממליחים, אפשר להוסיף מעט טימין (כחצי כפית)
כשכל הירקות והעדשים מבושלים מרסקים הכל עם בלנדר מוט למרקם חלק.
שימו לב, כשמרסקים מרק הוא מסמיך מאד ולכן יתכן ויהיה צורך להוסיף עוד קצת מים.
טועמים ומתקנים תיבול.
בתיאבון.
אוהבים מרקים?
הנה 2 מתכונים נוספים למרקים קלים:
הכלים המהממים של סטודיו אדמה
נהניתם, אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם.
וגם – בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות וטיולים קולינרים מגניבים, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם .
אם אתם מעוניינים לקבל את הניולטר החדש שלי, להתעדכן על תאריכי הסדנאות שאני מעבירה, או רוצים לארח סדנת בישול בביתכם (וליהנות מהנחה משמעותית) מוזמנים למלא את הטופס הזה: https://goo.gl/DFc6N1 ואשמח להיות בקשר.
ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים https://goo.gl/jWkxHU
תודה 🙂