מצרכים:
1 כוס עדשים כתומות שטופות
1 בצל קצוץ
2 עגבניות קטנות קצוצות דק
2 שיני שום קצוצות
שמן זית
1.5 ליטר מים
חצי כפית כורכום
1/3 כפית כמון
מלח (לפי הטעם)
1 כף פפריקה
אופן הכנה:
לחמם שמן זית, להוסיף אליו את הבצל הקצוץ ולטגן עד שהופך לשקוף.
להוסיף את השום ואת העגבניות הקצוצות לערבב היטב.
להוסיף את העדשים ואת התבלינים לערבב.
להוסיף את המים ולהביא לרתיחה. להנמיך את מקור החום ולבשל על אש קטנה עד שהעדשים מתרככות (כחצי שעה-ארבעים דקות).