מרק עגבניות צלויות

מרק עגבניות צלויות זהו מרק שאין לו עונה. טעים ונפלא לאכילה בכל ימות השנה. טעם הירקות הקלויים עושים את כל ההבדל בינו לבין עוד מרק עגבניות רגיל..

DSC_0028למצרכים:

10 עגבניות בינוניות חצויות

1 בצל גדול חתוך לרבעים

1 פלפל אדום גדול מחולק לשניים נקי מגרעינים

1 ראש שום לא קלוף מופרד לשיניים

2 כפות סוכר חום

4 כפות שמן זית

מלח

3 כפות קוואקר

3 כוסות מים רותחים

להכנה:

1. לחמם תנור לחום של 180 מעלות. לסדר את העגבניות בתבנית עם נייר אפייה, כשצידן החתוך כלפי מעלה. לידן להניח בצלים, חצאי פלפלים ושום ולפזר מעליהם את הסוכר החום. לתבל במלח ולזלף מעל הכל שמן זית. לאפות 45 דקות, עד שהעגבניות, הפלפלים והבצלים זהובים.
2. להוציא את שיני השום מהקליפה ולהעביר יחד עם כל תכולת התבנית והנוזלים לסיר בישול. להוסיף את המים הרתוחים ולבשל הכל יחד.
3. להביא לרתיחה. להנמיך את האש, ולבשל רבע שעה. להוסיף את הקוואקר ולבשל אחרי הוספת הקוואקר עוד 10 דקות.
4. לרסק את המרק בבלנדר מוט חשמלי, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
המרק מוכן. כעת ניתן להוסיף נגיעה של קרם פרש, קרוטונים או כל תוספת העולה בדעתכם.

אני אוהבת את המרק כמו שהוא. טעמם של הירקות הקלויים עושים את כל ההבדל סתם מרק עגבניות למרק עגבניות צלויות.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב