מרק סלק – בורשט פולני לימי החורף

עם בוא הסערה רק מתבקש היה להכין בורשט – מרק סלק משגע שמקורו במזרח אירופה.

בחורה עם מחשב נייד

קר,מאוד קר שם במזרח אירופה המקום ממנו הגיעו הוריי. אחד המרקים הידועים הוא ה-בורשט (בכל מדינה נהוג להגות אחרת) ובעברית -חמיצה.

יש לו סוגים רבים למרק הזה,כל מקום ואזור עם סוג המרק שלו. יש עם בשר ויש עם עוף ויש גם צמחוני אליו נהוג להוסיף כף שמנת חמוצה.

יש המוסיפים לו שלל ירקות ויש המכינים אותו בעיקר רק עם סלק.

ניתן לאכול אותו חם ומהביל וניתן להנות ממנו כמרק קר.

כך או אחרת עיקרו הוא הסלק.

הכנתי את הגירסה החמה (בכל זאת סערה הגיעה לא?) ללא בשר.

מצרכים:

4 סלקים קלופים ומגוררים גס

3 שיני שום קצוצות

1 בצל שלם (אני ויתרתי)

חופן שמיר קצוץ (לא לוותר! מוסיף המון טעם)

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

חצי כפית פלפל שחור גרוס דק

מלח לפי הטעם

נשים בסיר את כל המרכיבים ונמלא מיים עד קצת מעל לגובה הסלק.

נביא לרתיחה ונבשל על אש בינונית כשעה.

נטעם ונשפר תיבול במידת הצורך.

ניתן לוותר על תפוחי האדמה במרק ולבשל קוביות תפוחי אדמה בנפרד וכך כל אחד שם לעצמו לפי רצונו אבל לא לוותר על תפוחי האדמה,הם שוס רציני במרק הזה!

וכמובן כפי שכתבתי, מומלץ להוסיף כף שמנת חמוצה.

ואם במרקים עסקינן אולי תרצו  גם מרק גריסים

תהנו מהחורף,תחייכו,תשאירו לייק או תגובה חביבה ותבוא על כולכם הברכה 🙂