מרק מנגולד וחומוס עם כדורי בשר

אני אוהבת לאכול מנות שהן ארוחה שלמה, הכל בסיר אחד ועוד יותר אוהבת כשאני מבשלת אותן.
העניין הוא לא במספר הכלים המלוכלכים שהרי מיד דוחפים אותם למדיח ולא זוכרים בכלל שהיו כלים מלוכלכים בכיור אלא בנוחות שבהכנה, בחמימות ובפינוק שבמנה שהיא ארוחה מלאה בפני עצמה.
mangoldsoup

החומרים:

למרק:

3 כפות שמן

3 בצלים גדולים קצוצים לקוביות

שורש סלרי קלוף וקצוץ לקוביות

5 ענפי סלרי קצוצים גס

1 חבילת עלי מנגולד חתוכים לפסים (החלק הירוק בלבד)

1 כוס גרגרי חומוס 'סנפרוסט'

10 שיני שום כתושות

כפית וחצי מלח

כפית וחצי סוכר

חצי כפית כורכום

2 ליטר מרק עוף או מים רותחים

חצי כוס מיץ לימון

פטרוזיליה קצוצה

לכדורי הבשר:

500 גרם בשר בקר טחון

3 כפות פירורי לחם

2 ביצים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

חצי כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה

 

אופן ההכנה:

מחממים בסיר גדול שמן ומטגנים בצל, שורש סלרי וענפי סלרי. מוסיפים עלי מנגולד ושום ומטגנים עוד חמש דקות. מוסיפים חומוס, את כל התבלינים, מרק או מים ומיץ לימון, מביאים לרתיחה.

מכינים את כדורי הבשר: מערבבים את כל החומרים וצרים מהתערובת כדורים קטנים.

מכניסים בזהירות לסיר המרק, מכסים ומבשלים 30 דקות. טועמים ומוסיפים מלח אם חסר. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

בתאבון!