מרק מלוחיה

מרק מלוחיה מושלם גם טעים גם בריא וגם קל…

מרק מלוחיה אחד הטעימים
מרק מלוחיה

מרק מלוחיה אחד הטעימים
מרק מלוחיה

מלוחיה היא ירק שמצוי בשוק מחודש יולי עד ספטמבר, אני בדרך כלל מוצאת אותו ביפו או בצנרת ולפעמים גם בשוק הכרמל.
ביום שישי האחרון נסעתי לטבריה ובדרך חזרה עברתי בנצרת בכדי לקנות אבן יוגורט.
בדרך לחנות התבלינים עצרתי בחנות ירקות שנראתה מבטיחה ושם מצאתי את האוצר.
המלוחיה היא ענף עם עלים קטנים שצריך לפרק.
בנצרת מצאתי שקית עם העלים כבר מוכנים רק לטחון ולבשל.
מלוחיה עלים
מלוחיה עלים

אז כמובן שקניתי נסעתי הביתה ומיד התחלתי לשטוף עד שהמים היו נקיים לייבש ולטחון במג'ימיקס.

חיממתי ציר בקר שהכנתי מבעוד מועד הוספתי מים כפול 2
ליטר ציר בקר בתוספת 2 ליטר מים
חיממתי את הציר הוספתי גזר שורש פטרוזיליה רבעי בצל מ2 בצלים וכמה ענפי סלרי עד שהמרק היה טעים והירקות נהיו רכים.
כשהמרק רתח הכנסתי את המלוחיה הטחונה וערבבתי מהר מהר כ 5 דקות. סגרתי את הסיר הורדתי רתיחה לעוד כרבע שעה.
להגשה סוחטים לימון ואוכלים.
מרק בריא סופר וטעים עוד יותר.
מהמלוחיה אפשר להכין גם קציצות
ופה נכנס הלימון הכבוש מהמתכון הקודם.
ווריאציה צמחונית לקציצות-
חולטים את עלי המלוחייה וחותכים אותם גס.
מוסיפים כוסברה, ריחן ועלי נענע –
כולם קצוצים דק –
לימון כבוש, בצל מגורר, כמון, ביצים, זרעי כוסברה, פירורי לחם ואריסה.
אחרי שמטגנים את התערובת, מקבלים קציצות ירוקות טעימות ועשירות.
ציר בקר? בפוסט הבא.

ב ה צ ל ח ה