מרק – כי החורף הוא רק תירוץ

תחשבו חורף, רמת הגולן, קרררררר, גשום, מחשיך מוקדם, מה הדבר הראשון שתרצו מתחת לפוך ליד הספר הטוב שאתם קוראים?!

| בדים | ועוד בדים |
| בדים | ועוד בדים |

תחשבו חורף, רמת הגולן, קרררררר, גשום, מחשיך מוקדם, מה הדבר הראשון שתרצו מתחת לפוך ליד הספר הטוב שאתם קוראים?! טוב, אם תשאלו אותי…מרק!

יצא לי להכיר כאלה שמרק הוא חלק בלתי נפרד מארוחה ולא חשוב מה העונה. אני, לעומת זאת, כשחם אז חם לי ואז מתחברת למנות הקלילות וקרות יותר. בשבילי מרק זה חורף וחורף זה מרק.

מרק ולא חשוב איזה, כמנה, יש בו בדיוק את מה שהחורף מבקש, הוא מנחם, מחמם יש לו את הקסם ואת מה שצריך כדי להרים קצת את האנרגיה הזו שיש בחורף. עוד עובדה ממש מושכת בו, במרק, שיש לו אינסוף לווריאציות שונות בצבע, בטעם ובריח.

כמובן שהמרק רק תירוץ לתוספת: אז מה אתם יותר? שקדי מרק או קרוטונים? כי ידוע שהמרק הוא רק תירוץ…

אז שעון חורף יש, גשמי ברכה הגיעו, שיר הלל למרק יש!  יאאלה נצא לדרך!

20161212_191209 (Custom) (2)

והיום מרק מוקרם, טיפה יותר מורכב ממרק רגיל, אבל שווה כל השקעה:

5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות.

2 בצלים בינוניים קצוצים.

3 כרישות (החלק הלבן) חתוכות לחצאי טבעות.

7 שיני שום.

2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות.

1 כרובית בינונית מחולקת לפרחים.

2 גבעולי סלרי חתוכים+העלים.

להקרמה: 1 פחית שימורים קרם קוקוס (דגש על הקרם).

תבלינים: 1 כפית זרעי כוסברה, 1 כפית זרעי כמון, 1 כף חוויאג' למרק, 1 כף מלח, רבע כפית פלפל, חצי כפית אגוז מוסקט, חצי כפית קינמון, 1 כף פפריקה, חצי כף כמון, כפית בהרט.

לקישוט ולתוספת טעם: חופן שמיר קצוץ, גרעיני דלעת.

אחרי שהכינותי מראש את הכל קצוץ וחתוך, אני מתחילה: שמה בסיר מעט שמן זית ואת זרעי הכוסברה וכמון עד שיש ריח טוב, מוסיפה את הבצל ומטגנת עד שקיפות, מוסיפה שיני שום ואת הכרישה לעוד דקה שתיים.

20161212_175402 (Custom)מוסיפה את כל שאר הירקות מקפיצה אותם ביחד ומוסיפה מים כ-1 ס"מ מעל גובה הירקות. מביאה לרתיחה, מוסיפה תבלינים (מלבד הבהרט) וסלרי מנמיכה את האש ומבשלת עד לריכוך הירקות.

20161212_180238 (Custom)בסיום מורידה את הסיר וכאן יש שתי שיטות: או שבתוך הסיר הנוכחי עם בלנדר מוט טוחנים את המרק עם המים או שמוציאים חלק מהנוזלים לסיר בצד וטוחנים את הירקות ומוסיפים את המים במידה בכדי להגיע לסמיכות הרצויה.

אני אישית אוהבת את השיטה השנייה, להגיע למרקם שאנחנו אוהבים שלא סמיך מידי ולא נוזלי מידי תוך כדי הוספת נוזלים בהדרגה (יש לקחת בחשבון שההקרמה תסמיך יותר), זה הזמן לטעום ולתקן תיבול.

*טיפ: אם נשאר לי מים מהמרק אני שומרת כי לעיתים יום אחרי הוא סמיך מידי ואפשר להוסיף בחימום המרק.

20161212_185755 (Custom)

לאחר שטחנו את המרק נחזיר לאש, נוסיף את הקרם קוקוס ובהרט, נערבב לאיחוד. עוד 5 -10 דקות לאיחוד ומורידים מהאש הישר לצלוחיות.

20161212_185535 (Custom)

מעטרים עם שמיר קצוץ שמוסיף צבע וטעם עדין (מי שאוהב שמיר אפשר להוסיף חופן למרק בזמן הבישול), מפזרים גרעיני דלעת ולבריאות!

מי שאוהב שקדי מרק/קרוטונים כמובן זה הזמן 🙂

20161212_191253 (Custom) (6)

בלחיצת כפתור תזכו בעוד מתכון חורפי מהמם למרק בכיכר לחם

רוצים עוד קסמים במטבח? עקבו אחרי בבלוג או בואו לבקר אותי בקסם הבישול חמים ונעים כאן.

שיהיה חורף נעים, חמים ובריא לכולנו!