מרק יוגורט משודרג ולחמניות מיוגורט

בימי הקיץ החמים אין כמו יוגורט לצינון האווירה ופתיחת התיאבון. הגרגרנית הכינה ממנו שתי מנות פתיחה נעימות וטעימות

אצלנו במשפחה יש ילדים שמכורים ליוגורט. בלי יוגורט לארוחת הערב, כאילו לא היתה ארוחה שלמה. גם כשהם חוזרים מארוחה במסעדה, ליתר בטחון הם פותחים את המקרר ומוציאים להם גביע. יוגורט טבעי – ברור! בלי תוספות, צבעים ומרקמים. אפילו כשבעיות הבטן פוקדות אותנו ואנו מתנזרים ממוצרי חלב אחרים, יוגורט עדיין נמצא שם ברשימת ה"מותר", חשוב במיוחד לאכול יוגורט ביו כשנוטלים אנטיביוטיקה, שכן חיידקי הביפידוס וחיידקי האצידופילוס שבו עוזרים לחיידקים הטובים שבמערכת העיכול שלנו להשתקם ומחזקים את המערכת החיסונית. בקיצור, בריאות!

עכשיו, כשיש יוגורט שמנמן כמו שיש בחו"ל, אפשר להכין יוגורט ממש כמו ביוון. נכון, מרק יוגורט אפשר להכין אפילו מיוגורט עם 0% שומן, אבל אם רוצים להכין את הדבר עם הטעם האמיתי, אין מנוס. מה גם שטעים יותר…

בימי הקיץ החמים, כאשר באמת לא מתחשק לאכול כלום-כלום, זה הזמן להכין מרק יוגורט. מדובר במנה ותיקה וידועה מאזור הים התיכון, המשלבת מוצרי חלב וירקות, עם שמן זית מקומי. מנה מקררת ונעימה לא פחות מטעימה. כדי לגוון ולשדרג את מרק היוגורט המסורתי, הוספתי למרק גם צנוניות, נענע יבשה ואגוזי מלך קצוצים. וכדי להשלים את הארוחה, אפיתי לחמניות, גם הן עם יוגורט, רכות וטעימות, לניגוב שאריות המרק מהצלחת. מדובר בשילוב מנות שהוא קאלט – גזור ושמור כל הקיץ.

מרק יוגורט משודרג

החומרים (ל-4 מנות):

6 גביעים של יוגורט דנונה עשיר במרקם יווני, 7% שומן (סה"כ כ-800 מ"ל)

4 מלפפונים מוצקים קטנים, חתוכים לקוביות קטנות

6 צנוניות, חתוכות לקוביות קטנות

2 שיני שום, קצוצות

צרור קטן של שמיר (עלים), קצוץ

1 כפית נענע יבשה, מפוררת ביד (למי שאין – אפשר להחליף בצרור קטן של נענע טריה, קצוצה)

2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בן יין לבן

מלח, פלפל שחור גרוס

אגוזי מלך, קצוצים ביד (לקישוט ועוד קצת קראנץ’)

אופן ההכנה:

1. מוזגים את היוגורט לקערה.

2. מוסיפים את הירקות, עשבי התיבול וכל התבלינים.

3. מוסיפים גם שמן זית וחומץ, טועמים ומתקנים תיבול.

4. מגישים עם אגוזי מלך קצוצים מעל ועוד זרזיף קטן של שמן זית. מומלץ לנגב את הצלחת עם לחמניית יוגורט.

*     *     *     *     *     *

לחמניות יוגורט

החומרים (ל-6 לחמניות מאורכות):

½ ק"ג קמח שמרים (קמח שהשמרים כבר בתוכו)

1 יוגורט דנונה טבעי פרוביוטי 3% שומן (200 מ"ל)

20 גרם חמאה רכה

½ כפית מלח

1 כף דבש

180 מ"ל (¾ כוס) מים קרים

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר שימו קמח שמרים ויוגורט ולושו במהירות בינונית.

2. הוסיפו חמאה, מלח ודבש והמשיכו ללוש.

3. הוסיפו גם את המים בהדרגה, ליצירת בצק רך ודביק וממשיכים ללוש כ-5 דקות.

4. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו לשעה לתפיחה בטמפרטורת החדר.

5. תנו בוקס קטן לבצק להוצאת האוויר וחלקו את הבצק ל-6 חלקים.

6. גלגלו את חתיכות הבצק, על פני משטח מקומח, לגלילים מאורכים והניחו לתפיחה נוספת (מכוסים בניילון נצמד) על תבנית מרופדת בנייר אפיה לכחצי שעה.

7. חממו תנור ל-210 מעלות וממש לפני שמכנים לתוכו את התבנית, שפכו על התחתית של התנור כחצי כוס מים ומיד סגרו את הדלת, כדי ליצור בתוכו לחות.

8. הכניסו את התבנית ואפו כ-20 דקות, עד שהלחמניות שחומות ונקישה עליהן משמיעה רעש חלול. הלחמניות קשות בתחילה ומתרככות כשהן מתקררות. והרי אזהרה: הלחמניות נזללות במהירות עצומה. שמרו לכם אחת בצד, ליתר בטחון.

בתיאבון!

לעוד מתכונים עם יוגורט

השוונץ:

מחפשים להתקרר עוד? הנה שיר כזה שמקרר (הולך הכי טוב עם מאוורר או מזגן)

[youtube JS5tYiybKis nolink]

(בלילות הקיץ החמים, דן מינסטר ומתי כספי)

צילומים: הגרגרנית
הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit