מרק חרירה לחורף חם

מרק חרירה שמזכיר את המרק של סבתא שלי בגרסה טבעונית

בחורה עם מחשב נייד
הטעם של מרק החרירה של סבתא שלי אף פעם לא עוזב אותי למרות שאת המתכון המדויק שלה אין לי ואת הטעם של סבתא כמובן שאין לי.  אף פעם זה לא אותו הדבר למרות שניסיתי כמה שיותר להגיע למקור והאמת שיצא די דומה למקור רק שהגירסה הזו מתאימה מה גם לטבעונים שבינינו.
אלבום פרטי
אלבום פרטי

 

מרק חרירה:

 

מרכיבים לכ-10 מנות בערך:

מלח

פלפל שחור

חצי כפית כורכום

2 כפות שמן

בצל אחד גדול קצוץ

2 עגבניות נקיות מהקליפה חתוכות קטן דק

7 גבעולי סלרי קצוצים

חצי שקית כוסברה

חצי שקית פטרוזיליה

כפית עגבניות של מוטי mutti

כוס אפונה ירוקה יבשה מושרת

חצי כוס עדשים כתומות שטופות

חצי כוס עדשים חומות שטופות

כוס חומוס מושרה

 

אופן ההכנה:

קוצצים את הירקות דק.

מטגנים את הבצל עם השמן עד שהוא שקוף לאחר מכן מוסיפים את הסלרי כוסברה פטרוזיליה והעגבניות לכמה דקות על אש בינונית.

מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם ולאחר מכן את הכורכום.

מיד אחר כך מוסיפים את הקטניות מאדים את כל התערובת 4 דקות ואז מוסיפים מים עד גובה המכסה את הכל.

מבשלים על אש בינונית כשעה, שעה ורבע.

יש כאלה שבשלב זה גם מוסיפים אטריות אם רוצים את המרק סמיך יותר אני מעדיפה שלא להוסיף.

מתקנים טעמים מוסיפים מיץ לימון מלימון אחד טרי סחוט ומגישים חם.

בתיאבון

אלבום פרטי
אלבום פרטי