סדנת אוכל ללא גלוטן עם אביטל סבג
שעור בישול ללא בישול
מאז ומתמיד היה הבישול הנע חלק מחיינו רק שלא ממש הוגדר כך.
תמיד היה מהותי וידוע כמרפא.
הצטרפתי לסדנא של אביטל סבג בביתה הקסום בצהלה, סדנת זן מסביב לשולחן.
פה תלמדו איך להעשיר את חייכם עם אוכל משודרג לפי עונות השנה, מאמא אדמה ,.
תורת הזן עם טעמים חדשים ,מרתקים ובריאים.
מנות בלי בישול .
שינוי ויצירתיות במטבח ,בלי להפוך את העולם הקיים.
זן מסביב לשולחן מאמא אדמה דרך עונות השנה לפי אסכולת חמשת האלמנטים ברפואה הסינית.
וזו המנה האולטימטיבית:
המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים:
כוס שקדים מושרים
כוס מים
4 ענפי סלרי
אצבע ג'ינג'ר
2 שיני שום
כפית צ'ילי בשמן או טרי
4 גזרים
לימון
קורט פלפל שחור
חצי כוס פטרוזיליה
אופן ההכנה:
הכנת חלב שקדים:
מכניסים למערבל מזון (בלנדר) את השקדים לאחר השריה של 12 שעות יחד עם כוס מים. מעבירים את השקדים לבד חיתול וחולבים את השקדים לקערה כך שמופרדים הנוזלים ליצירת חלב.
להכנת המרק:
מכניסים את יתר הרכיבים (גזר, סלרי, ג'ינג'ר, שום) למכונת מיצים ליצירת מיץ צלול.
מכינים מיץ לימון ובהגשה מערבבים יחד את חלב השקדים עם המיצים והתבלינים ומגישים עם פטרוזיליה לקישוט.
המתכון והצילום לקוחים מתוך הספר רב המכר של אביטל סבג "חמש עונות במטבח- בישול טבעוני ברוח הזן- גפן
צילמה מיכל לנרט