מרק החורף האהוב עלי: עדשים אדומות, גריסים, ירקות ותבלינים עזים

כמות גדולה, ומחיר מגוחך: אולי 12 ש"ח לכל הכמות!

בחורה עם מחשב נייד

מרק עדשים וגריסים טבעוני

 

מרכיבים:

1 כוס גריסים (מושרים לילה) מסוננים

1/2 1 כוס עדשים אדומות (מושרות 3-4 שעות) מסוננות

2 בצלים פרוסים

3 כפות שמן זית

4 גזרים (חתוכים לרבעים ופרוסים)

4 גבעולי סלרי

3 שיני שום פרוסות

1/2 כרוב ירוק קטן (פרוס)

צרור פטרוזליה

 

תבלינים:

כף שטוחה חוויאג' למרק

כף כורכום

כף כמון

חצי כף קארי הודי

מלח, פלפל גרוס

 

הכנה:

מבשלים את הגריסים מכוסים במים, עד שרכים.

בסיר עצמו מטגנים את הבצל בשמן הזית, כשהוא שקוף מוסיפים את הגזרים, וכמה דקות אחר כך מוסיפים את הכרוב הפרוס ואת הסלרי הקצוץ והשום.

מוסיפים את הגריסים המבושלים ואת העדשים המסוננות, מכסים במים ומוסיפים את התבלינים והמלח. אחרי שהמרק רותח מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל המרכיבים רכים. ואז מוסיפים את צרור הפטרוזליה ומתקנים טעמים.

בתאבון!