מרק דאבל עדשים משגע

לקראת החורף, הנה מתכון פשוט וטעים למרק דאבל עדשים עם 2 סוגי עדשים: העדשים הכתומות ושיבולת השועל נמסים בבישול ומסמיכים את המרק ומתקבל מרק עשיר סמיך וטעים במיוחד

מרק עדשים. ככה פשוט ככה טעים.

 

IMG_20181107_123153

אני חובבת עדשים, כי אפשר לעשות איתם המון דברים והם מלאים בערכים תזונתיים, ומאד מאד טעימים.

אז לקראת החורף, הנה מתכון פשוט וטעים למרק דאבל עדשים עם 2 סוגי עדשים: העדשים הכתומות ושיבולת השועל נמסים בבישול ומסמיכים את המרק ומתקבל מרק עשיר סמיך וטעים במיוחד:

1.5 ליטר מים (בהמשך הבישול יתכן ויהיה צורך להוסיף עוד)

2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות

1 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות

1/2 כוס שיבולת שועל (קוואקר)

2 ענפי סלרי קצוצים דק (גבעול ועלים)

2-3 שיני שום כתושות

1 כפית גדושה כמון

1 כפית גדושה חוואיג' למרק (אופציה)

1 כפית מלח (את המלח מוסיפים בסוף, בהתאם לטעם)

1/2 לימון טרי (אופציה)

 

 

ptr

 

איך מכינים:

בסיר גדול מניחים את כל המצרכים מלבד המלח, תבלינים והלימון, מביאים לרתיחה עם מכסה, לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ופותחים חצי מכסה. מבשלים עד להתרככות של העדשים ושיבולת השועל.

מוסיפים מלח ותבלינים, נותנים להתבשל עוד מס' דקות וטועמים, במידת הצורך מוסיפים עוד תבלינים אם המרק סמיך מידי מוסיפים מים.

אם אוהבים מרק חמצמץ, אפשר לסחוט חצי לימון לסיר לפני ההגשה.

קחו בחשבון שלאחר קירור המרק יסמיך עוד ויש צורך להוסיף עוד נוזלים ותבלינים.

 

נהניתם?
אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה גם שם .
תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.

לתמונות מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

מוזמנים גם להצטרף לקהילה שהקמתי “מדברים טבעונות בכיף” שם ניתן להשתתף בדיונים, להתעניין ולחלוק מידע בכל הקשור לצמצום השימוש במוצרים מן החי (ויש גם הרבה הפתעות ומתנות לחברים)

 

IMG_20181107_223640