מרק גריסים עם ברגים של גבינה מבצק עלים

זה לא רק מרק!! מרק גריסים עם ברגים של גבינה מבצק עלים. זה כל כך אייטיז, אבל לפעמים הנוסטלגיה עושה את כל הטעם.

12235072_10206407316396549_1097991388775203004_n

למצרכים:

למרק:

2 גזרים חתוכים לקוביות

2 קישואים חתוכים לקוביות

1 בצל גדול קצוץ

2 מקלות כרפס חתוכים לפרוסות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

1/2 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים

2 כפות אבקת מרק עוף (למהדרין – ותרו)

מלח לפי הטעם

שמן קנולה

3-4 ליטר מים (תלוי בגודל הסיר)

לברגים:

1/2 חבילת בצק עלים

1 ביצה

גבינה צהובה מגורדת

מלח ים אטלנטי (מלח עבה)

12246995_10206407110951413_5732254971899797244_n

להכנה:

1. לחמם שמן  – 4 כפות בסיר מרק (סיר גבוה). להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות. להוסיף את שאר הירקות ולטגן תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. להוסיף את הגריסים, לערבב יחד עוד 2-3 דקות. להוסיף את המים ולהביא לרתיחה. לבשל על אש קטנה חצי שעה, להוסיף את אבקת המרק והמלח ולהמשיך לבשל עוד 35-40 דקות.

2. להכנת הברגים: לפרוס את הבצק עלים, לחתוך ממנו רצועות. למרוח אותם בביצה טרופה, לפזר גבינה צהובה ולסובב כל רצועה כמו בורג. לפזר מעל מלח גס. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-25 דקות או עד שיזהיבו. (רצוי לאפות בטורבו).

12243739_10206407404078741_1048147839_n

חורף חם ונעים 🙂

בהצלחה ובתאבון