למצרכים:
למרק:
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
2 מקלות כרפס חתוכים לפרוסות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1/2 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים
2 כפות אבקת מרק עוף (למהדרין – ותרו)
מלח לפי הטעם
שמן קנולה
3-4 ליטר מים (תלוי בגודל הסיר)
לברגים:
1/2 חבילת בצק עלים
1 ביצה
גבינה צהובה מגורדת
מלח ים אטלנטי (מלח עבה)
להכנה:
1. לחמם שמן – 4 כפות בסיר מרק (סיר גבוה). להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות. להוסיף את שאר הירקות ולטגן תוך כדי ערבוב 3-4 דקות. להוסיף את הגריסים, לערבב יחד עוד 2-3 דקות. להוסיף את המים ולהביא לרתיחה. לבשל על אש קטנה חצי שעה, להוסיף את אבקת המרק והמלח ולהמשיך לבשל עוד 35-40 דקות.
2. להכנת הברגים: לפרוס את הבצק עלים, לחתוך ממנו רצועות. למרוח אותם בביצה טרופה, לפזר גבינה צהובה ולסובב כל רצועה כמו בורג. לפזר מעל מלח גס. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-25 דקות או עד שיזהיבו. (רצוי לאפות בטורבו).
חורף חם ונעים 🙂
בהצלחה ובתאבון