מרק גולש חובק עולם

כשקיבלתי את המשלוח ממאסטר שף הרגשתי ממש כמו בטיול קולינרי סובב עולם שכולו היה בשקית אחת (בלי טיסות, נטול ג'ט לג ואנשים זרים שנרדמים עליך בטיסה ).

התחלתי את הסיור באירופה בארץ המגף, איטליה לפסטה טריה ברוטב  עגבניות אדומות ולוהטות, המשכתי לעיר האורות פאריס לבאגט חם טרי מרוח בחרדל דיז'ון צרפתי ונקניק משובח, משם קפצתי למזרח הרחוק למוקפץ עמוס באיטריות וירקות טריים וסגרתי את הטיול במקסיקו עם כוסית טקילה משובחת לצד טורטיה עם גוואקמולי קטיפתי ובסוף מצאתי את עצמי במטבח הקטן שלי ברמת גן מבשלת מכל הטוב הזה מרק גולש הונגרי פיקנטי ומחמם לימים הקפואים ששוררים בישראל.

15698027_10154713714981280_3761721139448415376_n

מרק גולש עם בצקניות:

החומרים:

500 גרם בשר חתוך לקוביות (אני הלכתי על שרירן והשתמשתי בבשר שריר)

1 קופסת עגבניות חתוכות דק של מאסטר שף.

1 בצל חתוך לקוביות.

3 שיני שום פרוסות.

1 גזר חתוך לקוביות.

1 פלפל אדום חתוך לקוביות.

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.

מלח, פלפל שחור טחון

2 כפיות בהריון של פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה (לפי הטעם)

2 כפות סוכר

1 כף רוטב סרירצ'ה (אופציונאלי).

1 כף אריסה מתוקה.

1 חבילת קבנוס חתוך לעיגולים.

מעט שמן לטיגון.

3 ליטר מים.

 אופן ההכנה:

בסיר מחממים שמן וסוגרים את בשר, מעבירים לכלי ומזהיבים את הבצל, מוסיפים את העגבניות ומאדים לחמש דקות תוך כדי ערבוב מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את  השום הפרוס, קוביות הגזר והפלפל האדום ומתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה/חריפה ומוסיפים את הסוכר האריסה והסרירצ'ה ומבשלים עד לריכוך מלא של הבשר (כשעה וחצי פחות או יותר), לקראת סוף הבישול מוסיפים את תפוחי האדמה והקבנוס ומבשלים עוד כחצי שעה.

לבצקניות:

החומרים:

כוס ורבע קמח

1 ביצה

3/4 כוס מים

מלח לפי הטעם.

מערבבים את חומרי הבצקניות ומרתיחים סיר עם מים וכף שמן, מנמיכים את האש בכפית לוקחים מעט מהתערובת ובעזרת כפית נוספת מורידים אותה למים ומבשלים כחמש דקות, בעזרת כף מחוררת מוציאים מהמים למסננת.

בתאבון 🙂

15622280_10154713719261280_9015070822906893493_n

 

** המוצרים התקבלו להתנסות **