כשהוזמנתי לשמוח בשמחת בית השובבים ולהיות ה"מבוגר האחראי" באחד הברים הידועים אי שם בתל אביב לא הייתה שמחה ממני ומיד הכנסתי את עצמי לגיהוץ קמטים, מתיחת עור ושאיבת ביציות.
לבשתי שחורים עם מחשוף עמוק שיקל על חליצת הדד להנקה כיאה לאחת עם מראה מאיים למבוגר אחראי והמתנתי בתור שהגיל המירבי בו היה 27 חורפים לא כולל מע"מ ומיסים.
איגור מאבטח המקום עמד בלוק סיבירי (למרות שבשבילו ליל אמש היה שרבי כי 5 מעלות הן קיץ בשבילו) וציווה על כל באי המקום להציג תעודות ורק ממני הוא לא ביקש למרות שכ"כ השתדלתי!! כמובן שנכנסתי איתו לעימות והודעתי לו חגיגית שאני בת 22 והוא חייב לראות את התעודה המזוייפת שלי עם תאריך הלידה שמציין את השנה 1994, פיזדייץ את בת 22 הוא אמר לי ואם בא לך קצת לחזור בזמן ממליץ לך לקפוץ לז'אנה אחותי הקוסמטיקאית לטיפול פנים מקיף בחומצת מלח, ,בורשט, מלח לימון ובקבוק שלם של וודקה שבעיקר יעזור לך להתמודד עם העובדה שיש לך קמטים, שקיות שחורות מתחת לעיניים ושאת לובשת חגורת בטן.
נכנסתי, סוכריות עם מקל ובנות שרק משכו להן בצמה ישבו בכסאות הבטיחות כשיובל המבולבל תקלט שירי ילדים בסגנון טכנו והאוס, המלצרית הגיעה לשולחן והעמיסה אותו בגרבר, צ'יפס סמיילי, שניצלונים בצורת דינוזאור עם קטשופ וכמובן שמפניירה עמוסה בקרח לפיסול אלזה,אנה ואולף ובתוכה בקבוקים של וודקה וטקילה וכיאה למבוגר האחראי תפסתי את הפיקוד עיקרתי את הכוסות ומזגתי להם מלוא הכוס בכדי שלא יתייבשו לי, את אחד מהם השקיתי ישר מהבקבוק.
אחרי שעה כשהבנתי כי המבוגר האחראי נכשל בתפקידו ולא הצליח להשתלט על עשרות העוללים ביקשתי מהם לעזור לסבתא לפלס את הדרך החוצה קפצתי לי בכמה דורי דורות וחזרתי לבית האבות – בר הפנויים והפנויות וכשהגעתי מצאתי שם את ג'ון טרבולטה הסובייטי שרקד כאילו אף אחד לא רואה אותו, אוליביה ניוטון ג'ון מנומרת שעגבה עליו, אחת עם תסרוקת ניסים גרמה שקיפצה אחרי שאכלה שיח גת שלם ועוד אחד שנפלו לו השיניים לכוסית הויסקי שלו.
הערב הזה נגמר בבכי, בדיוק כמו הררי הבצל שחתכתי במטבח הזעיר והאהוב שלי (מקום המבטחים והמטבחים שלי) לטובת מרק הבצל המחמם והמנחם שאטביע בו את יגוני ואת עצמי אחרי ערב כושל שכזה.
מרק בצל לימים קרים:
החומרים:
5 בצלים לבנים גדולים
3 בצלים סגולים
3 ענפי תימין.
4 כפות קמח
60 גרם חמאה.
כוס וחצי יין קידוש (כן כן, זו לא טעות! טיפ שקיבלתי מחברי לפייסבוק השף איציק אבולעפיה וכאחת שלא אוהבת יין בבישול יין הקידוש עדין יותר בטעמו במרק)
3 וחצי ליטר מים.
מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
להגשה:
גבינת קשקבל מגורדת.
קרוטונים (לא חובה) .
אופן ההכנה:
חותכים את הבצלים לשניים ופורסים לפרוסות , בסיר ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצלים ומערבבים היטב מנמיכים את האש ומתחילים לאדות לאט לאט ובסבלנות את הבצלים תוך כדי ערבוב מדי פעם. לאחר כחצי שעה מוסיפים את הקמח ומערבבים, מוסיפים את היין ומערבבים היטב ,מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש וזורקים לתוך הסיר את ענפי התימין, מתבלים במלח ופלפל לבן ומבשלים כשעה.
מגישים עם הר קרוטונים ועליו פתיתי קשקבל.
בתאבון 🙂
* המוצרים התקבלו להתנסות *