לפני שנים רבות כשבן הזוג שלי היה עורך דין צעיר בתחילת הדרך, הוא שכר חדר במשרד עו"ד קטן ברח' קרליבך. בגב של רח' קרליבך, נמצא רחוב קטן , יותר נכון סמטה, רח' וילסון (שהיה, מסתבר הנשיא ה-28 של ארה"ב וזוכה פרס נובל לשלום) וברח' וילסון הקטנטן חבויה לה מסעדה איטלקית קטנה, פסטה מיה.
בתקופה ההיא, כשהיינו צעירים ונטולי ילדים, בילינו די הרבה במסעדות, וביקור בפסטה מיה תמיד היה פינוק אמיתי: ברגע שנכנסים בפתח המסעדה, מרגישים כאילו אנחנו באיטליה, המסעדה בנויה מכמה חללים קטנים, מוזיקה איטלקית מתנגנת ברקע, העיצוב והרהיטים מחברים אותך למקומות אחרים, בכניסה למסעדה יש מקרר גדול עם סוגים שונים ומשונים של פסטה טריה תוצרת בית והאוירה הכללית היא שאנחנו יושבים במסעדה איטלקית ברומה או פירנצה.
חלפו הרבה שנים מאז, הפכנו להורים, התרחקנו מתל אביב (אמנם הבנזוג עדיין עובד בעיר אבל באזור מרוחק יותר) והדינמיות של החיים הפכה את הביקורים בפסטה מיה לזיכרון מהעבר.
לכן כל כך שמחתי כשמערכת סלונה הטילה עליי את המשימה לבקר במסעדה ולכתוב על חוויותיי.
מה לעשות שבחמישי האחרון המשימה הפכה למשימה בעורף האוייב? יצאנו מהבית, אחרי תיאומים של שבוע שלם, בדיוק ביום בו נחתה על ישראל מערכת חורפית (קטן עלינו) נכנסנו לרכב עם מטריות ומעילים כגיבוי ועשינו את דרכינו תל אביבה, 10 דקות אחרי שיצאנו החל גשם סוער ורוחות עזות שטילטלו את הרכב והפכו את הנהיגה למשימה מסוכנת בעליל.
כשכבר הגענו לתל אביב, הסערה שככה, והרחובות הרטובים, עם האורות המנצנצים בבתי הקפה והמסעדות, הכניסו אותנו לאוירה חו"לית וכשנכנסנו למסעדה, המוזיקה האיטלקית קידמה את פנינו, ושוב הרגשנו שאנחנו במסעדה קטנה באיטליה.
פסטה מיה הוקמה ע"י מיה וג'ורג'יו סופינו, מיה אמריקאית וג'ורג'יו איטלקי מרומא, המסעדה קיימת באותו מקום כבר 21 שנים שזה ממש יוצא דופן בנוף המסעדות בארץ, ג'ורג'יו קיבל אותנו במאור פנים והגיש לנו פוקצ'ה עם מטבל עגבניות טעים שפתחו לנו את התיאבון, ג'ורג'יו סיפר על כך שהמסעדה היא חלק בלתי נפרד מהחיים שלהם ועל כמה שקשה לנהל מסעדה בימינו בארץ.
לפסטה מיה יש תפריט עשיר ומגוון הכולל מגוון רחב של פסטות ופיצות וסלטים, בתפריט יש 6 מנות פסטה טבעוניות, פיצה טבעונית, ו-2 סלטים (בסיסיים)
פתחנו במרק ארטישוק ירושלמי וירקות שורש שהיה עשיר וסמיך בדיוק כמו שצריך לערב גשום שכזה, והיווה תענוג לבלוטות הטעם והריח, עם תערובת טעמים וניחוחות, המרק שנטחן גס, מזכיר תבשיל כפרי ומכיל ארטישוק ירושלמי, כרשה וסלרי (מתכון בהמשך) לאחר מכן הזמנו רביולי שהגיע ברוטב ארבייטה עם רוטב עגבניות טריות ופלפלים חריפים אש, ופסטה פוזילי ברוטב כרישה ופטריות פורטובלו עם יין לבן.
לקינוח, נורא רציתי איזה קינוח איטלקי מושחת וטוב, לצערי מכל המגוון המפתה, הקינוח הטבעוני היחידי היה סורבה, ג'ורג'ו סיפר כי בעבר היו להם קינוחים טבעוניים משובחים שהזמינו במיוחד אבל לא היה להם הרבה ביקוש והם נאלצו שוב ושוב לזרוק אותם, ולכן היום האופציה הטבעונית היחידה היא סורבה ב 3 טעמים.
סיימנו את הארוחה כשהגשם חזר, יצאנו ועשינו את דרכינו במהירות בעוד הטיפות הופכות להיות כבדות יותר ויותר, ברגע שנכנסנו לרכב, התחיל השטפון הגדול ואנחנו מצאנו את עצמנו שוב בנסיעה חזרה בסערה, מנקים את החלונות המתכסים באדים ומפלסים את דרכינו בזהירות בגשם השוטף.
לסיכום: פיסה קטנה של איטליה באמצע תל אביב, במסעדה ותיקה, עם פסטות טריות ואיכותיות ואוירה אינטימית ושמחה, בשולחנות סביבנו ישבו סועדים שמחים שנהנו מאוכל טוב ושיחה קולחת ונעימה, באמצע הסופה שהתחוללה בחוץ היה בפנים חמים וטעים.
כשביקשתי מג'ורג'יו את המתכון למרק הנפלא הוא רק אמר בחיוך "דברי עם מיה" כאילו היא זו המחזיקה את סודות המסעדה, ורק היא רשאית לשחררם, ואני התקשרתי למיה למחרת וביקשתי עבורכם את המתכון למרק הנפלא הזה.
אז הנה הוא: מרק ארטישוק ירושלמי וירקות שורש של מיה סופינו מ"פסטה מיה"
ל-4 מנות גדולות:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל
- 1 כרישה
- 2 גזרים
- 1 גבעול סלרי
- 1/2 ק״ג ארטישוק ירושלמי
- 2 תפוחי אדמה
- 1/2 כפית עלי תימין טרי
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כ-2 ליטר ציר ירקות (אם אין לכם, אפשר גם מים)
לעבודה:
לחתוך גס את כל הירקות .
בסיר בעל תחתית עבה לחמם את השמן, להוסיף את הבצל, גזר וסלרי ולטגן כמה דקות עד לתחילת הזהבת הירקות. להוסיף את תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי ולבשל עוד כמה דקות בסבלנות.
להוסיף תימין טרי, כמון, מלח ופלפל לפי הטעם, לערבב הכל יחד ולהוסיף כ-2 ליטר ציר ירקות.
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד להתרככות מוחלטת של המרכיבים ואיחוד הטעמים .לטעום ולתקן תיבול. לטחון עד לקבלת המרקם הרצוי.
ניתן להוסיף ירקות שונים לפי הטעם כמו שומר ושורש פטרוזיליה, ולשחק עם התיבול לפי הטעם.
רגע רגע, לפני שאתם הולכים להכין את המרק, יש לי משהו חשוב לספר:
לאחרונה פיתחתי קורס בישול בריא: הקורס מיועד לכל מי שמעוניין לעשות שינוי תזונתי, לבשל בריא, להכיר חומרי גלם חדשים, ללמוד כיצד להתארגן במטבח, ולהרחיב את יכולותיו לבשל אוכל בריא, מזין ומגוון. כל הסדנאות מבוססות על בישול טבעוני.
הקורס גם מוכר לשבתון ותכנית מפורטת יותר ניתן לקבל בפרטי.
מספר המקומות מוגבל.
שיהיה שבוע נהדר!