מצה בריי – לחם מצות שאין פסח בלעדיו

אין פסח בלי מצה בריי. (לחם מצות ביידיש) והפעם גם עם שדרוג טעים.

בכל שנה,יום לפני ערב פסח היתה סבתי מכינה כמות של מצה בריי ואורזת אותם. לצידם היתה מוסיפה צנצנות של חזרת שהכינה בעצמה ואם מצבה הכלכלי איפשר,היתה מוסיפה גם גפילטע פיש מעשה ידיה. .את הכל ארזה בשקית אטומה ולא שקופה ומצרפת זר פרחים קטן מגינתה השופעת. כשהחשיך יצאה עם כל הכבודה לדרכה.

בית בית היתה עוברת,מחלקת את המנות,מחליפה כמה מילים ביידיש או פולנית מברכת בחג שמח וחוזרת לביתה מאוחר בלילה.

היא לא קראה בהגדה ולא סיפרה על יציאת מצריים אבל היא כן אמרה שלנו יש מזל שיש לנו אותנו.יש כאלה שאין להם אף אחד וגם הם רוצים מאכלים שמזכירים להם את בית אמא .

המצה בריי של סבתא עבר לאמא ואליי. גדול,עסיסי וטעים.

מצרכים:

10 מצות רטובות ומפוררות

5 ביצים

קורט מלח

בקערה לשים את המצות,ביצים ומלח ולערבב היטב.

במחבת,לחמם שמן ולצקת את התערובת.

לטגן על אש בינונית כ-8 דקות ולהפוך לצד השני לטיגון נוסף.

אני נתתי למצה בריי שידרוג בטעם פיצה:

להוסיף לתערובת 3 כפות קטשופ,חופן טבעות זיתים או תירס ומעט אורגנו.

ליצור לביבות ולטגן משני הצדדים.

מעולה לילדים ולמבוגרים כאחד.

כך או כך נפלא לאכול אותו עם חזרת תוצרת בית כמובן.

ואם אחרי האוכל מתחשק לכם קינוח תכינו מאפינס שוקולד כשרים לפסח

והכי חשוב,שיהיה לכולנו חג שמח,מלא אושר,שמחה,משפחתיות ואהבה.