מפתול – קוסקוס בורגול ערבי

כששאלתי את יסמין איך עושים קוסקוס ערבי, היא פתחה את הארון, הפשילה שרוולים ואמרה לי תקשיבי…תראי….תרשמי… אז לכם אני אומרת הוא מזכיר משהו בין קוסקוס לפתיתים, הוא מיוחד ושונה ממה שמוכר, עם כל זה הוא בהחלט תוספת חדשה ומעניינת לארוחה

25289580_10212743683561768_324878218998515280_n
למצרכים:
1 ק"ג בורגול
חצי ק"ג קמח מלא
1 כוס מים מעורבבים עם 1/3 כוס שמן זית
1 כף מלח
מים רותחים
להכנה:
1. להשרות את הבורגול בקערה עם מים רותחים 10 דקות. לסנן היטב.
2. להעביר את הבורגול לקערת מיקסר עם וו גיטרה ולהוסיף קמח. כל פעם מעט. המטרה היא שגרגירי הבורגול לא ידבקו אחד לשני.
3. להעביר למגש עבודה גדול. להמשיך לעבד את הבורגול (לפי הסרטון) תוך כדי הרטבת הידיים מדי פעם במים עם השמן. להוסיף תוך כדי מלח.
4. להעביר לסיר מסננת (של קוסקוס) ולהניח מעל סיר מרק שהכנו קודם לכן.
5. לבשל כרבע שעה כשהמסננת מכוסה.
6. להעביר לקערת הגשה.
***את המפתול ניתן להקפיא במנות ולהוציא כל פעם לפי הצורך.
נכון שזה משו משו?