בתשעה באב המון מחברי שומרים שלא לאכול בשר .
זכורתני עוד מילדותי בבתים של חברותי אכלו דגים ועוד דגים ועוד…אני אישית לא נגעתי בדגים תקופה ארוכה מרוב שהאכילוני בהם מדי יום .
הגרמפפה שלי נהג לדוג בחופה של יפו העתיקה שפעם היו בה דגים לרוב ומאז שנפתחו ביובים,זרקו אשפה ומה לא ואפילו בנו על החוף אז דגים לא באים לבקר עוד…
אצלנו בבית לא שמרנו מנהג כזה גם לא מנהגים אחרים אבל היי לבולגרים מנהגים משלהם .
קבלתי המון פניות לתת מתכוני דגים אבל כמו שהכרתם אותי אני לא אוהבת משהו שגרתי אז הכנתי את המעדן הזה .
לכו להכין ותודו לי .
לקציצת הדג
חצי קילו קרפיון טחון נקי ללא עצמות
חצי קילו אמנון נקי ללא עור וטחון יחד אפשר דגים אחרים אבל לא לוותר על הקרפיון כי בזה הטעם.
חצי חבילה גדולה כוסברה קצוצה (לא לממרח רק לקצוץ )
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה בדיוק אותו דבר . לא רוצה קציצה ירוקה אלא שעדיין רואים בה דג .
3 ענפי סלרי רק העלים קצוצים דק
3 ביצים
5כפות גדושות פירורי לחם
5בצלים ירוקים קצוצים
כפית אחת שום כתוש
1כפית כמון טחון
1 כפית מלח
1 כפית סוכר- כן כן
1 פלפל צ'ילי קצוץ ידנית דק- לא חובה…
1 כפית פלפל שחור
1/2כפית פלפל לבן
1 כפית אבקת מרק עוף – לא חובה אבל אני חושבת שנותנת טעם מעולה .
1שקיק אבקת אפיה
ללוש ולכסות לתת מנוחה במקרר לפחות שעה .
לבלילת הטיגון .
2כוסות קמח
1 וחצי כוסות מים
2ביצים
חצי כפית כורכום
פלפל ומלח לפי טעם.
לטרוף יחד.
לתפוחי אדמה-
לפרוס תפוחי אדמה לכריכים דקים.
לוקחים כמות מתאימה מתערובת הדגים ממלאים כל כריך.
טובלים בבלילת הקמח ומטגנים בשמן עמוק להזהבה.
מכינים רוטב כמו למפרום רגיל ומהטיגון להספיג היטב שמן ולהניח ברוטב .
הכנתי שני רטבים-
אחד שבתחתית יש כרוב וגזר קצוצים יחד עם בצל ומוזהבים בכף שמן .
הוספתי קופסת עגבניות מרוסקות
פלפל מתוק בקוביות
תיבול חריף כמו לחריימי – כמון.פלפל.מלח ופלפל חריף טרי
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שתפוחי אדמה רכים ולא יותר שלא יתפרקו.
בסיר השני הכנתי עם ירקות – קישואים .עגבניות .פלפל.חציל קלוף בקוביות ותיבול אסייתי של צ'ילי מתוק וטריאקי .
שניהם פשוט טעימים אש .
תגישו עם אורז לבן ותהנו .