מעמולים כשרים לפסח?
מה לא ברור שיהיו כאלו? קינוח לכאלו שלא רוצים כובד אחרי ארוחה של פסח ויחד עם כוס תה מסודרים?
זה לא שגרתי ואתגר אותי להכין אותם ובמיוחד שיש לי את המצבט של סבתי הירושלמית .זה שיוצר את הצורה הזו נקרא מצבט ונהניתי לעבוד איתו כאילו ובדמיון היא היתה לידי מחייכת ומרימה מבט ממשקפיה אלי .
היה לה גם צחוק כזה מיוחד כשהיתה מרוצה ממעשי ונהגתי לנשק את ראשה הלבן מריחה ממנה את הבושם החדש לחג,שקנתה לה המטפלת הערביה שלה -אנג'ל – מלאך .
ובאמת כעת היא מלאך . היא היתה דעתנית ומטופחת ובכל בוקר עיסו את רגליה ומרחו לה קרם ריחני ואני כשהגעתי אהבתי את ריחה . אני נושאת אותו באפי ובנשמתי .
היא היתה אלופת המאפים הקטנטנים הללו ועוד כמה כאלו וממנה למדתי אוכל ירושלמי מהו.
הורסיה שלי למעמול לפסח הגיעה ביום אחד של מחשבות כי עבורי מתכונים הם ריפוי בעיסוק וחידוד מחשבה
אז לכו להכין .בחיי שזה קל.
לבצק –
2 אריזות קמח תופח לפסח
כוס קמח תפוחי אדמה
חצי כוס קוקוס
חצי כוס סוכר ,כמה טיפות מי זאהר או מי ורדים
200 גרם חמאה רכה
3 חלמונים
200 מיל מים חמים- לא רותחים.
מכינים בצק מהחומרים ומקררים לפחות שעה להתמצקות החמאה (מרגרינה-מחמאה-)
מרדדים על משטח משומן וקורצים עיגולים
ממלאים במלית שאוהבים
תמרים קינמון ואגוזים
אגוזים כתושים,קינמון וציפורן,שומשום קלוי ומעט דבש או סוכר …
סוגרים לכדורון ומניחים על נייר אפיה בתבנית משטחים מעט וצובטים בצובטן את הדוגמאות.
או שמים בתבנית מיוחדת למעמול ולוחצים שתצא דוגמא.
אופים להזהבה עדינה בחום של 160 מעלות לכ 20 דקות בטורבו .אם צריך אופים עוד כמה דקות.
מקררים ומפזרים אבקת סוכר.
טעמן של אלו לא שגרתי כמוני אבל טעים מאוד .נראה לי שתצטרכו להכפיל כמויות.
תענוג.
חג מתוק שיהיה .