מעורב ירושלמי איטלקי

מעורב ירושלמי איטלקי 021

יש מאכל אחד, יחיד ומיוחד, שלא חשוב מתי, איך, באיזו שעה ובאיזה יום יאיר את פניו של הבריטי. הוא מת על המעורב הזה.

מעורב ירושלמי איטלקי 028

בתחילת ימיו התחיל המעורב כמעורב ירושלמי אמיתי: היו בו חלקי פנים ,לבבות, כבדים,טחולים וכל מה שצריך לקיים מעורב ירושלמי רציני ובעל מורשת מכובדת.

אז התחילו הבעיות: ההוא לא אוהב לבבות, ההיא טחולים,ההוא מת רק על חזה עוף וכך עם הזמן, נשרו ממנו הטחולים, הלבבות, הכבדים וחלקי ההודו ונשאר רק חזה העוף, התיבול והשם .

היום זה מעורב ירושלמי ,בסגנון שלי.

אלא מה? במעורב הזה נעשו שינויים קלים ששינו את פניו לא רק בהרכב  אלא גם בטעם .

לטובה….בטח לטובה.

תעקבו צעד אחר צעד  ותגלו מאכל מדליק,קל להכנה וטעים.

מעורב ירושלמי איטלקי 003

מה?

חצי ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות באורך 3-4 ס"מ ברוחב של 1-2 ס"מ (בערך).

2 בצלים -לבן או אדום- קלופים וגדולים פרוסים דק.

2 שיני שום כתושות.

חצי כפית בהרט

פלפל שחור גרוס טרי.

רבע כפית צ'ילי חריף (אופציונאלי)

חצי כפית פפריקה מתוקה (אפשרי גם חריפה)

חצי כפית אבקת קארי

2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר (אפשרי חצי כפית אבקת ג'ינג'ר)

4 כפות שמן סויה/קנולה

4 כפות סויה

150 גרם ספגטי או פפרדלה מבושלים

2 ענפי בצל ירוק קצוץ

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

עגבנייה אדומה גדולה קצוצה לקוביות

מעורב ירושלמי איטלקי 013

איך

בווק גדול או מחבת גדולה להוסיף את השמן והבצלים ולטגן עד שהבצלים משחימים , דקה לפני להוסיף שום ודקה לאחרי להוסיף את רצועות העוף. לטגן עוד כ-2-3 דקות ולתחיל להוסיף את כל התבלינים, למעט הסויה, הירוקים והפסטה.

לאחר כ-3 דקות נוספות להוסיף סויה ולערבב.

להוריד מהאש ולהוסיף את הפסטה.

לערבב.

לטעום….לתקן טעם בהתאם .

מעורב ירושלמי איטלקי 018

לפזר מעל את הירק הקצוץ ואת העגבנייה הקצוצה ומיד להגיש.

נ פ ל א

 

הערה אפשר להוסיף כל תבלין ,או לגרוע כל תבלין מהמעורב הזה. הכל לפי טעמכם.

הסויה מחליפה את המלח וגם "צובעת" את המעורב בצבע חום עמוק ויפה.

הירק מוסיף רעננות נהדרת והפסטה את החלק הפחממי, כשהיא סופגת את כל הטעמים הנפלאים של כל התבלינים.

מעורב 1

פטנט

אחת לשבועיים שלושה אני קולפת שורש ג'ינג'ר גדול וביחס דומה גם שיני שום, מרסקת גס ומוסיפה שמן קנולה.

מכניסה למקרר ושקטה לשבועיים שלושה – יש לי ג'ינג'ר שום עם שמן (חובה לדאוג שהשמן יכסה את התערובת למניעת עובש).

השילוש המקודש.

מעורב ירושלמי איטלקי 011

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור "עקוב אחריי" למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.