כמו מתכונים רבים, העוברים בירושה מאם לבת, כך הבסיס למתכון זה עבר אלי. המתכון הגיע מסבתי לאימי ומאימי אלי. אני לקחתי את בסיסו ושדרגתי אותו למעדן הקישואים שלפניכם 🙂 .
פעמים רבות אנחנו מעוניינים במנת ירקות כארוחה או כתוספת למנה ומקווים שהיא תהיה עשירה בויטמינים ודלה בקלוריות. המתכון הזה של מעדן קישואים כשמו הוא והוא מבוסס על קישואים, ולכן גם הוא דל קלוריות ועשיר באשלגן ובוויטמין A.
הקישוא הוא ירק נפוץ למאכל והוא זן ממשפחת הדלועיים.ערכו התזונתי של הירק אינו רב והוא דל יחסית בקלוריות – מכיל ב-100 גרם כ-15 קלוריות, 280 מ"ג אשלגן, ו-115 מק"ג של ויטמין A.
אם כך, שווה לנסות, לא?
מצרכים עבור 4 מנות:
5 קישואים בינוניים
1 בצל
2 ביצים
2 פרוסות גבינה צהובה
4 שיני שום- אופיוצנאלי
תבלינים:
מלח
פלפל שחור
שום גבישי
אורגנו
פטרוזיליה (תבלין)
כמה עלי תימין
נפרוס את הקישואים לפרוסות ונניח אותם בקערה.
נפרוס גם את הבצל לפרוסות כפי שתוכלו לראות בתמונה מטה.
נשים מעט שמן בסיר על אש בינונית (מעט על מנת שהקישואים לא ישרפו ומצד שני שלא יהיה ממש טיגון שלהם). נערבב אותם מידי פעם כדי שהקישואים מטה לא ישרפו. הקישואים מפרישים מים במהלך הבישול, כך שאין מה לדאוג התבשיל לא הופך למטוגן וגם לא נשרף. כשהקישואים מתחילים להתרכך נוסיף את הבצל. את פרוסות הבצל נפתח לטבעות ונפזר אותן בסיר. ראו תמונה מטה.
בשלב זה נוסיף את כל התבלינים (מלח, פלפל, שום גבישי, אורגנו, פטרוזיליה ועלי תימין). אני הוספתי גם מספר שיני שום חתוכות לחתיכות מאוד קטנות. מי שחובב שום בהחלט מוזמן להוסיף גם.
ממשיכים לערבב עד שהתערובת של הקישואים והבצל כבר מבושלת ורכה.
נקח את 2 הביצים, נשבור אותן לתוך קערה ונטרוף אותן יחדיו. נשפוך לתוך הסיר ונערבב. תוך כמה שניות הביצים יתערבבו בתוך הקישואים והבצל.
נוסיף את 2 פרוסות הגבינה הצהובה לתוכן הסיר ונערבב שוב. אני הוספתי 2 פרוסות גבינה בלבד כדי להוסיף מעט טעם, אך, לא להפוך מעדן זה למשמין. במידה ותרצו תוכלו להתפנק עם עוד גבינה או לחלופין, ניתן לוותר על הגבינה מטעמים דיאטטים או רגישויות לחלב.
תכסו את הסיר , תערכו את השולחן ובתאבון 🙂
XOXO
אחת שיודעת 😉