מסתבר שאפשר לאכול טוב בנתניה

סוף השבוע במלון לאונרדו החדש בנתניה היה תענוג מתמשך של אוכל מעולה, שנתן לי השראה לתבשיל בשר בניחוח לימון ובעיקר חופשה טעימה במיוחד

שקופית1

בסוף השבוע האחרון, הוזמנו להתארח במלון לאונרדו פלזה בנתניה, מרשת מלונות פתאל, לרגל פתיחתו. המלון ממוקם בכיכר המרכזית של נתניה ובמרחק דקות מחוף הים. אחרי שבוע מפרך החופשה הזו הגיעה בדיוק בזמן.

11111

צילום מהטיילת

המלון מעוצב בסגנון מלון עסקים אלגנטי, החדרים חלקם עם מרפסות שפונות לים, או לטיילת היפייפה של נתניה. בכלל, נתניה מאוד מסבירה את פניה לתייר, בסופי שבוע החניה בכחול לבן היא בחינם למשל. האנשים נחמדים ומאירי פנים, והיא בהחלט עיר יפה.

אבל, כמו שאתם מכירים אותי, מה שבאמת מעניין אותי זה המתוקים והאוכל בכלל. המטבח של לאונרדו נמצא תחת ניהולו של השף בועז פנצ'וק, שאף נתן לי הצצה למטבח.

שקופית33

בועז מכניס אותי למקרר, אני בוחרת כמובן לצלם את המתוקים

בחדר האוכל שפע עצום  עם שירות מצוין ומבחר עשיר של  מאכלים – מבחר של סלטים קרים וחמים. במנות החמות, ניתן לבחור בין עוף עם פירות יבשים ברוטב תפוזים או עוף בסגנון אסייתי ואם תעדיפו בשר תוכלו לבחור בין כבש, צלי בקר ויש גם אנטריקוט .

היו כמה מנות שיכולתי לגור לידן כמה שהיו טעימות. הכיסונים ממולאים בבשר היו פשוט חלומיים. אני משתגעת על אורז,  במיוחד נדלקתי על  אחת המנות שהוגשה – אורז עם קוביות חצילים. טעים-טעים-טעים! רעיון נהדר אותו שאני בהחלט הולכת לאמץ.

בנוסף, במיוחד לילדים יש איזור שניצלים, נקניקיות וצ'יפסים.

שקופית16

שקופית12

שקופית15

שקופית20

שקופית57

שקופית21

עם כל הכבוד לאוכל הנפלא, כמובן שלא יכולתי להתעלם מהקינוחים – פירות, מוסים בטעמים שונים, קרמבואים קטנים, ומקרונים  מופלאים. שולחן המתוקים היה עמוס כמובן בכל טוב.

שקופית25

בארוחת הערב ביום שישי, הוגשה מנת תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עגבניות, בהשראת המלון החלטתי להכין את המנה אולם ברוטב לימון.

שקופית1

לעבודה.

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר עם לבבות דקל ברוטב לימון 

החומרים:

10-12 תחתיות ארטישוק – אני השתמשתי בתחתיות קפואות של תחתיות ארטישוק

1 קופסת לבבות דקל – אפשר למצוא במדף השימורים של כל סופר

1 לימון חתוך לרבעים קטנים

לתערובת הבשר:

חצי קילו בשר טחון

מלח, פלפל, שום כתוש, פטרוזילה קצוצה – לפי הטעם

1 ביצה

חצי כוס פרורי לחם

חומרים לרוטב:

כפית כורכום

חצי כוס מיץ לימון סחוט

5 שיני שום

שמן – לטיגון

  1. להפשיר את תחתיות הארטישוק במסננת לפני ההכנה
  2. לחתוך את לבבות הדקל לפרוסות, את הלימון לרבעים קטנים, כ-3-5 יחידות מהארטישוק לחתוך לריבועים או פסים.
  3. לערבב את הבשר עם התבלינים, הביצה ופרורי הלחם כמו שמכינים קציצות.
  4. להכין מהבשר קציצות ולמלא את תחתיות הארטישוק.
  5. לטגן  בסיר עם שמן את תחתיות הארטישוק משני הצדדים.
  6. בסיר עם 2-3 כוסות מים, להוסיף מיץ לימון סחוט, מלח, פלפל שחור, שיני שום, כורכום ואת ריבועי הלימון, לבבות הדקל וקוביות הארטישוק.
  7. להביא לרתיחה, כשהרוטב רותח להוסיף את תחתיות הארטישוק הממולאות, להביא לרתיחה נוספת ולבשל על אש קטנה כשעה.
  8. התחתיות יקבלו צבע צהבהב והרוטב יסמיך.
  9. אם מגישים את זה עם אורז לבן, האורז מתערבב עם הרוטב ואז זה בכלל חלומי.
  10. בתיאבון!

לעוד מידע על מלון לאונרדו פלאזה נתניה לחצו כאן – מלון ליאונרדו פלאזה,  אוסישקין 1, נתניה.

שקופית4

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש/בלוג אוכל שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  sweettdooly@gmail.com  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

>>לעוד מידע על מלון לאונרדו פלאזה נתניה