מסעדת תיתורה – גורמה צרפתי במודיעין

חוויות, רשמים וצילומים מביקור במסעדת תיתורה

בחורה עם מחשב נייד

מסעדת תיתורה השוכנת במודיעין היא מסעדת הבית שלנו.
זוהי מסעדתו של השף בוקי דסה והיא מוגדרת מסעדת שף צרפתית. לטעמי היא מסעדה צרפתית עם נגיעות ים תיכוניות ואסייתיות, המשלבת מנות קלאסיות, עם מנות עדכניות.

בכל ביקור שלנו במקום ניכר שהשף מקפיד על איכות המרכיבים והטעם המשובח של המנות.
כבכל מסעדה צרפתית, גם כאן, נעשה שימוש רב (לעיתים מדי) בחמאה ושמנת, אך יחד איתן, יש גם מנות המבוססות על רטבי שמן זית עם לימון כבוש ורסק פלפלים ויש מנות עם מרכיבים אסייתיים כך שניתן לקבל איזון טעמים וקלוריות.

מאז שנפתחה בשנת 1999 (עוד במעונה הקודם במושב שילת הסמוך), אנו נוהגים לבקר בה אחת לשבוע שבועיים. למעשה במשך שנים רבות היתה זו תיתורה שאפשרה לנו לצאת לבילוי רומנטי באמצע השבוע, בלי לנסוע לתל אביב.

חלק מהמנות בתפריט הן ״מנות דגל״ קבועות שנמצאות בו כבר שנים רבות והן מייחדות את המסעדה ומהוות את סימני ההיכר שלה. כזאת היא מנת ״שרימפס פסיפלורה״. בלי שמץ של הגזמה אספר שבכל ביקור שלנו, לא משנה כמה נרצה לשנות ונתלבט, בסוף נזמין אותה. גם הפעם עשינו זאת. אל השולחן הגיעה צלחת ענקית ובתוכה 6 יחידות של שרימפסים טריים וגדולים (מרגישים את הטריות כבר בנגיסה), ברוטב שמנת ונענע על קרוסטיני (פרוסת בגט צלוי), בתוספת סלט עלי בייבי וחסה. מנה מנצחת שאפילו רק בשבילה שווה להגיע למסעדה. 42₪.

יחד עם הקלאסיקות, צריך לנסות גם דברים חדשים. נכון? מנה ראשונה נוספת שדגמנו לראשונה היא סביצ׳ה סלמון – תערובת צבעונית בטעם מרענן של קוביות סלמון בתחמיץ עדין עם קוביות קטנטנות של ירקות: צנונית(לבן) פלפלים משני צבעים (אדום וצהוב) ומלפפון (ירוק). כל זה נח על מצע של קרפצ׳יו סלק. מנה כייפית, טרייה מאד (הירקות פריכים ויפים), מרעננת ואביבית. 39₪.

הלחם המרוקאי (פרינה) שגם הוא מוגש בקביעות מיום פתיחת המסעדה, עזר לנו למצות את הרטבים עד תום. מחירה של מנת לחם עם חמאה 12₪.

לעיקריות – בחרנו במנה חדשה יחסית בתפריט. מנה של פילה בקר ברוטב פטריות יער, שמנת וכמהין עם ריזוטו עשבים. כמו כל המנות במסעדה, גם המנה הזו ענקית. הבשר היה עשוי מדיום, צרוב מבחוץ ואדום מבפנים, כמו שאני אוהבת. הרוטב היה מלוח מדי, אך טעם הכמהין העשיר גרם לי לטבול בו שוב ושוב. הריזוטו שהוגש לצידו היה עשוי כהלכה וטעים מאד. (חשוב להדגיש שהריזוטו מכיל כוסברה ולדעתי המלצר צריך לציין זאת כי רבים אינם אוהבים את הירק הזה) 98₪.

מנה ותיקה ומנצחת שלקחנו גם הפעם היא מנת פירות ים פורטובלו: קערה אובלית עמוקה שבתוכה כמות נדיבה של שרימפס, טבעות קלמרי, ורבעי פטריות חורש בציר ים – ומעט שמנת שמוגש על מצע אורז. מנה מצוינת בטעמים מאוזנים, שנותנת מקום לכל אחד ממרכיביה. 76 ₪.

לקינוח לקחנו מנה קלאסית נוספת: קרם ברולה. מנה נפלאה (גם היא ענקית) של קרם חלק ועשיר העוטה קרום קשיח של סוכר צרוב שכיף לשבור בטפיחות של כפית. הקרם משובץ בנקודות שחורות של וניל ששוקע לקרקעית הכלי. תענוג!

את הארוחה ליוויתי עם גביע יין וולקני שירז 2010 של יקב הר אודם. יין עשיר בטעמים פירותיים, בעל צבע בורדו כהה, שיושן 12 חודשים בחבית עץ אלון צרפתי שהעניקה לו את הארומה הייחודית שלו. 32₪ לכוס.

למעוניינים, המסעדה משתתפת בפרויקט שתופס תאוצה בעולם: ״יום שני ללא בשר״ ומציעה בימי שני תפריט צמחוני בנוסף לתפריט הרגיל של המקום.
מעבר לכך, החלו לאחרונה לקיים בתיתורה בימי שישי לפנות ערב אירועי ״קבלת שבת״, הכוללים הופעת זמר אורח (השבוע התארחה סי היימן). כדאי להתעניין ולהתעדכן כל שבוע.

לתפריט המלא, הוראות הגעה, תמונות ועוד, כנסו לאתר http://www.rest.co.il/sites/default.asp?txtRestID=2536

דואר אלקטרוני : titorarest@walla.co.il
טלפון: 057-9442151
08-9761499

שעות הפעילות:
א – ה 24:00 – 12:00
ו 24:00 – 08:30
ש 24:00 – 12:00

הערה: התאורה במקום ״רומנטית״, שזה אומר חלשה וצהובה. זו הסיבה לצבע התמונות. איתכם הסליחה 🙂

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.