באיטליה, כמעט בכל מקום ששני שבילים מצטלבים יש כיכר. וכמעט בכל ככיר יש בר, בעצם גם בית קפה, שמגיש פיצה, פסטות, אנטי פסטי ועוד…
בלב מתחם שרונה שבתל-אביב, בין המדשאות הירוקות והמטופחות כשמסביב המגדלים הגבוהים והמוארים של מרכז תל-אביב ממוקמת מסעדת פיאצה רוסטיקו , המשיקה בימים אלו תפריט חדש, מודרני, גדוש במנות חדשניות תוך שמירה על הקלאסיקה האיטלקית האהובה.
צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
המסעדה שהיא מוסד תל אביבי ידועה לחובבי האוכל האיטלקי. תוכלו למצוא סניפים נוספים של רוסטיקו בת"א- ברחוב באזל וברחוב רוטשילד וגם פיצרייה באותו שם בשרונה מארקט. כעת, עם השינוי במזג האוויר החליטו במסעדה לרענן גם את התפריט. לחדש, לרגש ולהביא לקהל הנאמן והאוהד מנות ייחודיות המשלבות קלאסיקה אלגנטית ועכשווית.
כבר שנים שפיאצה רוסטיקו ידועה היטב לחובבי האוכל האיטלקי: המנות המרעננות, חומרי הגלם האיכותיים, השירות המדוייק, הפכו את המסעדה למוכרת ואהודה.
צילום: נדיה היבא
לשמחתי, הוזמנתי לטעום את המנות החדשות ושמעתי מהשף של רוסטיקו בנצי הרשברג על ההשראות וההשפעות שמהם בנה את התפריט, המנות החדשות, הטעמים והרצון לשמור על צביון אותנטי איטלקי ועם זאת לחדש ולהתחדש.
התפריט הוא רבגוני, מרתק, מסקרן ומבטיח. אין לי ספק שהסועדים במסעדה יתלבטו לא מעט במה לבחור. כל המנות בתפריט החדש שטעמתי היו איכותיות, עשויות עם חומרי גלם טריים ומעולים וכל מנה יותר טעימה מקודמתה. בין המנות תוכלו למצוא סביצ'ה מוסר, סלמון במעטפת, ריזוטו דלעת , פולנטה פטריות, ועוד.
היא מכירה היטב את תפריט היינות וגם את תפריט המנות החדש.
צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
כל המנות שטעמתי היו מעולות חלקן היו אפילו מצויינות שעשו חשק לבקש עוד. גם חברותי לארוחה לא הפסיקו ללקק שפתיים. בין טעימת המנות הוגשו לנו יינות מצוינים שהותאמו למנות שהוגשו לשולחן. כל מנה והיין שלה. את הארוחה ליוותה להקת נגנים וזמרים שהשמיעו מוזיקה נעימה ואהובה והוסיפה בהחלט לאווירה הרגועה והנינוחה של המקום.
צילום: נדיה היבא
מה מציע התפריט החדש? ומה טעמתי?
מנות ראשונות
סביצ'ה מוסר – קוביות מוסר בכבישה עדינה של לימון ושמן זית, בזיליקום, בצל ירוק, קולורבי, תפוח עץ ירוק ואיולי לימוני על ברוסקטה פריכה- 56 שח. זו מנה רעננה, מפתיעה וטעימה מאד.

כרובית צלוייה בתנור – מתובלת בצלפים, שמן זית, שום ולימון, פפריקה מעושנת ופטרוזיליה על רוטב רומסקו 45 שח. הפפריקה המעושנת והרוטב הופכים אותה למיוחדת במינה.

שרימפס בחמאת לימון – מנגולד, שום וצ'ילי טרי- מוגש עם פוקאצ'ה 47 שח. אוהבי השרימפס ייהנו מאד מהמנה המצוינת.

פולנטה פטריות – פולנטה רכה ומתקתקה, פטריות פורטובלו , ציר פטריות, חמאה, תרד ופרמז'ן- 49 שח. כמכורה לפולנטה מאוד אהבתי את המנה שהייתה טעימה מאד.
עיקריות
פפרדלה ארבייטה פרסקה – רוטב פומודורו עשיר, שמן זית, צ'ילי גרוס, זיתי קלמטה, ארוגלה וגבינת סטראטאצ'לה של משק תבור- 69 שח. מנה אופיינית למטבח האיטלקי , מלאה בניחוחות ובטעמים .

סלמון במעטפה פתוחה- עגבניות, זיתי קלמטה, טארגון, קולורבי צלוי, חמאה ומרווה, מוגש עם פירה קרם פרש ועירית- 96 שח. המנה מיוחד בהגשה של הדג במעטפת פתוחה יחד עם הירקות, הזיתים והפירה.

ריזוטו דלעת- דלעת מקורמלת בבישול ארוך, ציר דלעת, קרם פרש ועירית- 78 שח.

צילום: צילום: בן יוסטר
חזה עוף לימונה – חזה עוף במרינדה ארומטית, אספרגוס, תפו"א מושחם ורוטב קרם לימון עם צלפים, עירית וקולפניות פרמז'ן- 83 שח. לא טעמתי את המנה.
קינוח

עוגת גבינה מסקרפונה וריקוטה עם קרמל תותים- 44 שח. מתיקות עדינה וטעם מושלם כמנת סיום לארוחה מצויינת.
ומה יש לי להגיד: בתפריט החדש מגוון מנות עשיר, וכולם עשויות היטב וטעימות מאוד. קשה לי להצביע על המנה המועדפת עלי במיוחד כי מבחינתי זו הייתה אחת מהארוחות האיטלקיות הטעימות ביותר שאכלתי. אני בטוחה שכל סועד יימצא בתפריט את המנות שהוא אוהב. ממליצה בחום לבקר במקום.
צילום: נדיה היבא
משפחת רוסטיקו מביאה לישראל כבר 12 שנים את המטבח האיטלקי האמיתי, בטעם וברוח המקומית. בפיאצה רוסטיקו תמצאו שלל מנות שעושות כבוד למסורת הקולינרית של ארץ המגף יחד עם חידושים בחומרי גלם ובטכניקות.
פיאצה רוסטיקו הינה מסעדה איטלקית המעוצבת בהשראת כיכר רומאית, כזו שכיף לשבת בה לארוחה עם כל המשפחה להנות מהאוירה, מארוחה אוטנטית, מקינוחים מושחתים או לחלוק רגע רומנטי על כוס יין.
צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
צילום: נדיה היבא
אתר: http://rustico.co.il
עמוד פייסבוק
שעות פתיחה:
א'-ש 12:00-24:00
רחוב קפלן 22, תל אביב טלפון: 03-5588654
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היחצ
עקבו אחרי גם באינסטגרם
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
ובקבוצה : מה נשמע? מה חדש?!