מסעדת עראיס מתחם שרונה תל אביב

כתבתה של גליה חזן

קרדיט צילום: יח"צ רם ולילך דומינגז

מסעדת עראיס מתחם שרונה תל אביב

קרדיט צילום- יח״צ רם ולילך דומינגז עראיס – בית של בשר במתחם שרונה מרקט מסעדת עראיס הוקמה ביולי 2015 במטרה ליצור קונספט חדשני שנולד מתוך מפגש של יזמים מתחום המסעדנות עם אנשי האטליז מיטמרקט משוק הכרמל בתל אביב. image

הגענו אחר כבוד למסעדה המדהימה לטעום ולהתרשם מהקסם, המנה עראיס שעל שמה קרויה המסעדה. מנה מיוחדת במינה שזכינו להשתתף בסדנה עם השף שהראה לנו כיצד מכינים את המנה. נתחי בשר משובח טחון, מתובל בתבלינים ופטרוזיליה כמובן, מוכנס לתוך פיתה וישר לגריל.  המנה מוגשת על מצע טחינה וסלט עגבניות וכוסברה, אכן מנה מטריפה ומאוד מיוחדת שטרם נראתה.
imageיש לציין שהמסעדה ממוקמת במקום מרכזי במגדל האמצעי צמוד לשער  A אכן מיקום אסטרטגי ונוח מאוד, היא בנויה כבר פינתי ומשקיפה לגינת שעשועים כך שמתאימה מאוד לאירוח משפחתי ומגישה ארוחות ילדים טעימות במחיר ששווה לכל כיס.

image טעמנו מנות נוספות ונהדרות מהתפריט: סלט ירוק מדהים, חציל קלוי על האש מוגש חם על מצע טחינה, קרפצ׳יו בקר מוגש עם סלט וטוסטונים מדהימים ואף מנות עקריות : דג סלמון צרוב על הגריל מנה מדהימה וגולת הכותרת של המסעדה, היא הסטייקים המדהימים גם האינטריקות וגם הסטייק פילה מוגש רך, עסיסי וטעים ביותר. יש לציין שעל הפלטה מוגש בנוסף אבן עגולה לצליה נוספת כך שכל אורח, יכול להתאים את הבשר למידת עשיה לפי טעמו האישי.

ןאת תפריט המסעדה הרכיב השף הנודע ירון קסטנבוים תוך הקפדה על נתחי בשר מהמובחרים ביותר ובנוסף יצר מסבחת מעושנים ייחודית , מגוון שיפודים, קבבים קלאסיים ו"שקשוקה" של קציצות בשר בסגנון מרגז. קסטנבוים יצר תפריט של מזללת בשרים משודרגת עם קלאסיקות על האש מובחרות ואת הכול אפשר להזמין בצלחת (החל מ-49 ₪ למנה). image במקרר של עראיס ממתינים לכם שורה ארוכה של נתחים וחיתוכי בשר שפחות מוכרים בדרך כלל, אותם תוכלו לאכול במקום לאחר צלייה קצרה על הגריל. אין ספק כי זהו מקום לקרניבורים, אך גם לצמחוניים ולטבעוניים יש מענה בתפריט, כך שבאופן מפתיע כל אחד ימצא בעראיס את מבוקשו. image בעראיס מאמינים כי הגישה לבשר צריכה להיות עניין פשוט, נוח, יומיומי, מהיר ובסטייל. image עראיס, מתחם שרונה מרקט, תל אביב www.arais.co.il | 03-5509070 שעות פתיחה: כל יום מהשעה 12:00 בצהריים ועד אחרון הלקוחות.