כשניהלתי עמותה לפני יותר מעשור, התורמות המכובדות נהגו לסעוד יחדיו לאחר ישיבות ההנהלה במסעדה נחשבת. "היום נסעד בקלואליס", שמעתי תדיר ולרוב זו היתה בחירתן – לא בכדי. המסעדה הידועה ששכנה אז באזור הבורסה ברמת גן, היתה אהובה על כל המי ומי בסצינת הידוענים בישראל. השף ויקטור גלוגר נודע למרחוק על מנות פירות הים ודגי הים הייחודיים והטריים שהיה מכין ללקוחותיו. לצערי, לא הספקתי להנות מהמסעדה המפורסמת דאז. לימים, המסעדה שינתה מיקום ועברה לשכון במלון הילטון המהודר לחוף ימה של תל אביב, כ"מסעדת גורמה כשרה".
את המסעדה שקיימת 17 שנים, מוביל השף ויקטור גלוגר אשר מקפיד לייצר מנות המשלבות אלמנטים צרפתיים קלאסיים וים תיכוניים. בימים אלה, לאחר תקופה בה שופצה ושודרגה, פותחת המסעדה את שעריה במיקום חדש ומרהיב- בקו ראשון מול הים. המקום עוצב בסגנון אלגנטי, רומנטי ובשעות השקיעה החוויה מתעצמת. המסעדה עוצבה מחדש ע"י מעצב הפנים הטורקי הנודע סינאן קפאדר, אשר תכנן את עיצוב מלון הוולדורף אסטוריה בירושלים. עיקר החידוש הוא בריהוט ואבזרים המשלבים מאפייני בראסרי עכשווי עם סגנון הבאוהאוס המייחד את ת"א ומראה הים התיכון הניבט מהחלונות הפנורמיים.
המסעדה משיקה, יחד עם הנוף, גם תפריט קייצי חדש. את המנות יצר השף ויקטור גלוגר ביחד עם השף הצעיר אדם סטרטיבסקי בהשראה ממסעותיו בעולם.
מה בתפריט?
בין המנות הראשונות בתפריט תמצאו:
טרטר בקר מפורק – 68 ₪:ביצת שליו | חלמון כבוש | צלפים | קורנישון | חרדל דיז'ון | צ'יפס שום | צנוניות | כובע הנזיר | דף אורז פריך.
קרפצ'יו דג ים- 70 ₪: טחינה גולמית | איולי לימון כבוש | קולי פלפל | קרוטוני זעתר | זרעי עגבניה | זעתר טרי | צ'ילי | פלפל אדום מוחמץ
כבד אווז ושקדי עגל- 122 ₪: רוטב אספרסו שוקולד וקוניאק | שטרויזל בוטנים ופופקורן | שמן ירוק | עלי חמציץ
מנות עיקריות לדוגמת:
פסטה ארטישוק-85 ₪: ארטישוק קונפי | עלי בזיליקום | שמן זית | פטרוזיליה | צ'ילי | פטריות שימאגי | עגבניות | אבקת שמן זית
עוף מלא בעצמו- 110 ₪: פילה עוף | מוס כוסברה וג'ינג'ר | קרם תרד ואפונת גינה | פיח חצילים | סלק אפוי | עלי בוקצ'וי
פילה דניס-124 ₪: דניס צלוי | ירקות העונה | רוטב הדרים ושמן ירוק
בגזרת הקינוחים:
Snow White's Apple- מאפה תפוחים חם עם גלידת שקדים, קוקוס מקורמל ורוטב וניל וקוקוס- 57 שח.
Broken Hazelnut Island- דפי ופל עם פרלינג אגוזי לוז, גלידת אגוזי לוז ואגוזי לוז מסוכרים- 57 שח
מסעדת קלואליס, מלון הילטון תל אביב, רחוב הירקון 205 טלפון: 077-9967633