בלב ליבה של תל אביב ברחוב אבן גבירול 22, נפתח ביסטרו The local – מטבח מקומי, המציע מנות קלאסיות לצד מטבח ים תיכוני , המספק חוויה המתאימה להפוגה קלה מהמולת הצהריים עם עסקית אטרקטיבית, לישיבה רגועה בשעות הערב המוקדם, ארוחת ערב אלגנטית או לבילוי על הבר בשעות המאוחרות יותר.
השף ערן צור (כרמלה בנחלה,טורקיז) יצר תפריט עם סוויטש אישי, המתבסס על חומרי הגלם מקומיים והטריים ביותר- המציעים לצד מנות מתוחכמות כמו מנת שייטל צרוב וסלט קלמרי ביוגורט ונענע, תבשילים ביתיים כמו חריימה מלא ברוטב עם לחם חם הנאפה במקום,סנדויץ' בורי על בסיס דג בלבד עם שפע עשבי תיבול והפרשנות שלו למעורב הירושלמי המפורסם.
ליאור לוי, בעלי המקום, עוסק בתחום כבר עשר שנים, היה שותף בברים ובתי קפה מובילים בעיר.
בנוסף מציעים במקום בר קוקטיילים עשיר וייחודי,משקאות מקומיים תוצרת בית על בסיס וודקה בטעמים של: ליקריץ, תות שדה טרי, ורדים, אשכוליות, תפוחים, ווניל ועוד מהם נרקחים קוקטיילים המתאימים לכל חובב אלכוהול.
בימי א-ה בין השעות 17:30 -19:30 המקום מציע 30% הנחה על כל תפריט האוכל והשתיה (כולל שתיה חריפה).
בימי ראשון מתקיים מבצע 1+ 1 על המנות הראשונות.
כל המנות שטעמתי היו טעימות, מושקעות ועשויות מחומרי גלם טריים ואיכותיים. טעמתי גם מנות מצויינות שעבורם הייתי בהחלט חוזרת שוב למסעדה.
סיבה נוספת לחגיגה , שמחה וצהלה – ולא רק מטעימות הקוקטיילים הטעימים – חוגגים לי יום הולדת 🙂 (לא מגלה בת כמה אני…)
אז מה טעמנו במנות הראשונות:
פוקצ'ה ומטבלים (18 שח) – פוקצ'ה חמה וטעימה שנאפתה במקום – צריך להתאפק ולא לבקש עוד…
צלחת חריפים וטחינה (14 שח) פלפלים חריפים קלויים, סלסת עגבניות וסחוג
פלאפל חציל על יוגורט עשבי תיבול (19 שח)
ארטישוקים צרובים, וינגרט לימוני, עגבניות שרי, גבינת מנצ'גו וקרם פרש עם גרגרי חרדל (38 שח). שילוב טעמים מעולה עם חומרי גלם טריים. זאת מנה שתביא אותי שוב למסעדה
חלומי נענע, ברוטב וינגרט נענע תותים ואגוזי מלך (39 שח) עוד מנה עם שילוב של חומרי גלם וטעמים מנצחים
רביולי תרד ופטה, חמאת עגבניות, טימין ויין לבן (38 שח) הרביולי הוכן במקום בעבודת יד
פולנטה מתירס טרי, קונפי פטריות ומנצ'גו (42 שח) – חבל שנגמרה מהר… רוצה עוד והרבה…
סביצ'ה דג ים, עגבניות שרי, בצל, צ'ילי , פטרוזיליה ומיקרו בזיליקום על לאבנה מתובלת (46 שח)
קרפצ'יו מוסר ים, פלחי הדרים, זרעי עגבניה, פיסטוקים וצ'ילי (46 שח) – מנה מעולה עם חומרי גלם טריים שהייתי חוזרת עבורה למסעדה
במנות הביניים טעמתי:
נתח מהקצב – נתח בשר משתנה, קרם ארטישוק ירושלמי ושום אפוי (60 שח)
בורקס זנב שור, פטריות פורצ'יני וביצה רכה (62 שח)
במנות העיקריות היה לנו:
ריזוטו דלעת ערמונים אספרגוס גבינת מנצ'גו (62 שח)
נקניקית עגל תוצרת בית, כרוב כבוש, עגבניה שרופה ופירה חצילים (64 שח) – מזכיר לי את טעם הנקניקיות שאבא שלי ז"ל היה מכין בבית – אותי הטעם מרגש…
חריימה מדג בורי מוגש עם לחם חם, מטבוחה ופלפל חריף (68 שח)
סטייק סינטה 220 גר' על הגריל, ציר בקר וברוקולי (89 שח) – נתח בשר איכותי , רך, טעים, ללא טעמי לוואי עשוי היטב בדיוק כמו שאני אוהבת
ואיך אפשר בלי הקינוחים המצויינים שהוכנו כולם במקום
מוס שוקולד קראמבל קפה וקרם פרש (34 שח)
קרם ברולה סמי פרדו (38 שח)
קרם מלבי שמנת, פיסטוקים, שערות קדאיף ומי ורדים (36 שח)
מסקרפונה וניל קולי תותים וקראמבל עוגיות (36 שח) – וגם מזל טוב ויום הולדת שמח 🙂
תודה רבה להדר אוקנין שזכרה את יום הולדתי ודאגה לזיקוקים…
פרטים נוספים ולהזמנות כאן באתר http://thelocal.rest.co.il/
כתבה וערכה: נדיה היבא