"אל וסינו" – מבר קטן ושכונתי לפנינה גסטרונומית של יין ואוכל טוב.
כפי שסופר לי, בתחילה היה המקום בר שכונתי חסר יומרות שבו ניתן היה לשתות דבר מה ולנשנש על ידו תוך גלישה ובחישה בלפ טופים כאילו אין מחר, אבל השנים עושות את שלהן, אנשים התבגרו והשתנו הרגלים ובעלי המקום, בהברקה מבורכת, החליטו כי הגיע הזמן לשינוי.
לא עוד מקום סתמי אלא "בית יין עם אוכל טוב", מקום שבו ניתן לקנות יין במחיר חנות, לשתותו במקום או לקחתו הבייתה, ולידו להנות ממבחר מנות משודרגות להפליא של המוכר לנו כ – "מנות בר".
שף המנצח על המלאכה, עידן אבני, יצר מיבחר מנות "טאפס" עם שינויים מיוחדים וערבים לחיך.
המקום עצמו, ברחוב אבן גבירול 192, מצוי ממש בקו התפר בין הגוש האורבני של העיר מדרום לבין המרחב הפתוח ושופע העצים והירק של נהר הירקון והפארקים שמסביבו. אין מיקום מוצלח מזה לאווירה והתפעמות.
ראוי שאומר כבר בתחילה: אין מדובר במסעדה אלא בקונספט של שילוב משקאות אלכוהוליים ואחרים עם טעימות ומנות תוספות ומעדנים כיד המלך ממש.
הגעתי למקום כמוזמנת יחד עם קבוצה של בלוגרים ומיד השקענו עצמנו בפינות הישיבה הנוחות בחלקו העליון של המקום, תוך כיבוד של כוסות קאווה עם "ספסייליטה" של המקום, סנגריה קרה ובה משוקעים פלחי תפוח, משקה קיצי נפלא.
ליד זה מעט אגוזים ומינגלינג והופ, עברנו לקומה הנמוכה יותר, שם ערוכים השולחנות לקבלת אורחי המקום.
פרט מעניין : אין בנמצא תפריט יינות אלא שבקבוקים מכל סוג, מין וצבע במונחים במדפי הקיר מסביב הם התפריט החזותי והמלצר ימליץ בפניך לפי טעמך האישי או לפי הצעתו.
פתחנו את הערב ביין לבן של "יקב אסף" מרמת הגולן.
אמנם אין למקום תעודת כשרות רשמית אך לא תמצא שם בשר חזיר ואף אין פירות ים או מנות של בשר וחלב, אך ההזמנה, בסופו של דבר היא בשיקולך הבלעדי. כל אחד יחליט לעצמו לפי רצונו ואמונתו.
אתאר בפניכם את מירקמי המנות שניתן לקבל במקום יחודי זה :
לחם הבית- הדבר הראשון שאין מסעדה שפותחת ארוחה בלעדיו, סוג של פוקצ'ה עסיסית, שהוגש עם שמן זית וחומץ לטבילה (19 שקלים). אהבתי מאוד, עשה חשק לקחת אותו הביתה, וכן, יש אפשרות כזו, הסברים בסוף.
"טאטקי אינטיאס" היה מהמיוחדים של היום – עם אננס וסחוג מקסיקני (44 שקלים) – מנה שהפתיעה אותי כי הוזהרתי שהיא חריפה אבל בפועל היתה פיקנטית, מאד אהבתי את השילוב עם האננס. רעיון מיוחד.
חציל שרוף – עם טחינה אדומה וגבינת עיזים, שמן זית ופלפל שאטה חריף – (39 שקלים)- הגיעה עם טוסטונים. הרחקתי את חתיכות הפלפל כך שנמנעתי מחריפות. טעם ה"שרוף" היה עדין. אוכל אצבעות קלאסי- לקחת חתיכת טוסטון, למרוח עליה מהחציל (אגב, פרזנטציה יפיפיה) ולהחזיק ביד השניה כוס יין. (ההמלצה שלי – קאווה או לבן).
סלט פאפיה- עוף מתובל, עגבניות שרי, עשבי תיבול ואגוזי קשיו – (37 שקלים) – אחת משתי המנות האהובות עלי ביותר מהתפריט (לא כולל קינוחים כמובן). סלט מרענן מאד.
בורצ'טה דג ים – במקרה שלנו דג מוסר, עם כוסברה, פרמז'ן, בציפוי טמפורה על רוטב רמולד – (43 שקלים). כאן הערה כללית – הרבה מהמנות מכילות כוסברה.
טרטר דג – (במקרה שלנו סלמון, זה מתחלף)- קוביות דג מתובלות בשמן זית ופלפל על תבשיל מנגולד לימוני חם ועל הכל ביצה עלומה. (53 שקלים). במנה שלנו זו לא היתה ביצה עלומה אלא ביצה שבושלה שעות ארוכות בשיטה מיוחדת. ונשפכה בצורה מרהיבה כשחוררנו אותה.
ניוקי פטריות – ניוקי עבודת יד על קרם פורצ'יני, שמן כמהין, שימאג'י, פרמזן, אפונת גינה, כמהין ואגוזי לוז (42) – טעם עז של פטריות , למי שחובב – מעדן.
פולנטה- תירס טרי , אספרגוס ומחית כמהין (32 שקלים). בתפריט כתוב "בלי הסברים" והאמת, אין בהם כל צורך.
שתי מנות בשר חתמו את החלק המלוח של הארוחה-
נתח קצבים – על קרם תפוחי עץ, יין אדום ומנגולד אסיאתי (69 שקלים) –בשר עשוי מדיום (בתפריט המקורי כתוב ש"אורח שירצה את הנתח עשוי היטב לא ייענה בשלילה ) . ליד הבשר היו עלי מנגולד ממולאים בסגנון פרסי עם אורז.
המבורגר 80 גרם – נתח אונטרייב עם פטריות, יין אדום ואגוזים, מוגש בלחמניה עם איולי צ'יפוטלה וכל הירקות המקובלים (27 שקלים, שווה ביותר ).
והנה הפתעה חדשנית : מדי פעם, בהחלט ללא תיכנון מוקדם ובאופן בלתי צפוי, מפיק המטבח המעולה הפתעות קולינאריות או סוגי פינוקים המחולקים ברוחב לב לסועדים.
אצלנו יצאה המלצרית החיננית מהמעדנייה ובידה מגש רב מידות של חלבה כמאמר הפירסומת הידועה :
"תמיד,לפנק, לפנק, לפנק …"
פינוק נוסף לו זכינו : צ'ייסרים של ליקר בתוך כוסיות שוקולד מריר.
עברנו בחזרה לקומה העליונה שהתמלאה בנתיים בהמון יושבים שמחים וחוגגים, ושם על כוסית שרי קיבלנו עוד כמה מהמיוחדים של המקום.
ראוי להרחיב מעט לעניין המעדנייה שבמקום. זוהי פינה במסעדה שבה נימכרים גבינות, חלבה, פירות יבשים מסוגים שונים, ועוד פינוקים אשר נעטפים במין שקית-הפתעה מנייר. היתרון הברור : ניתן להרכיב ממש סל פיקניק בצירוף יין ולרדת, מרחק קצר, לישיבה בחיק הטבע, בשלווה פסטוראלית, ליד הנהר.
לא קופחנו חלילה גם בשטח הקינוחים, קיבלנו לא פחות משלושה מהם :
"קרם דה לה קרם של אדגר" – קרם מסקרפונה, סלט פירות עונתי בתיבול של נענע ובזיליקום (29 שקלים). המנה המרעננת של הקינוחים.
סופלה שוקולד עם סורבה ווניל וקראנץ' מלוח – (32 שקלים) – טוב, סופלה כראוי, אפוי בחוץ, לוהט ונוזלי בפנים, גלידה קרה – מנה קלאסית במיוחד לחובבי השוקולד.
מירקם של בננות בוויסקי עם חלבת המקום, קראמבל וגלידה ביתית (28 שקלים). המאפה היה חם ומתוק , פינוק אמיתי ברמה גבוהה.
לא בקלות נפרדנו ממקום חלומי זה שבו חברו כל מרכיבי העינוג והפינוק הקולינאריים יחד עם אווירה נפלאה ויוצאת דופן, נעדרת כל פוזה ומזמינה לחזור שוב ושוב.
אל וסינו אבן גבירול 192 תל אביב 057-9368813
לדף הפייסבוק של "אל וסינו" – לחצו כאן.
נכתב וצולם על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER
אשמח אם תבקרו בדף הקבוצה בפייסבוק "מאפים קינוחים אוכל ביתי ועוד …. "