השבוע הוזמנתי לסקר את מסעדת אל סולטאן בבית זרזיר. כשאומרים לי סולטאן, אני מיד מדמיינת ארמונות עתיקים, אוכל מימי שחרזדה ואווירה של קסם מימים אחרים. ובכן, מסעדת אל סולטאן היא מסעדה עכשווית, מצוידת במזגנים המצליחים להשאיר את החום בחוץ ואין בה שום חפצים עתיקים ומאובקים מימי קדם. אבל, כפי שסיפר לנו סולטאן אל פול, המנהל את המסעדה, המתכונים הם עתיקים ומבוססים על התבשילים אותם למד בבית אימו ג'מילה ובבית סבתו אניסה והם תבשילים בדואיים מסורתיים, תבשילים המבושלים על פחמים, בישול ארוך של שעות ארוכות וטעמם עשיר, שונה וטעים מאד. גם מנות הפתיחה המוכרות לנו ממסעדות מזרחיות הן שונות בטעמן- עדינות יותר, מתובלות כהלכה ויש להיזהר ולא להגזים עם החומוס- אחד הטעימים ביותר שטעמתי- כי אחרת לא יהיה מקום למנה העיקרית.
אז מה אכלנו? התחלנו עם מנות פתיחה שכללו- חומוס גרגרים וכפי שכבר כתבתי חומוס מעולה. הוא הוגש בכלי חרס עם פיתות חמות וטריות שהגיעו מהמאפייה הצמודה ועם פיתות בסגנון בדואי מתובלות וריחניות. עוד היו על השולחן, כרובית בטחינה- מנה נהדרת. אם הייתי צריכה לבחור זו אחת ממנות הפתיחה הכי טעימות שהיו. חצילים בטחינה – היו פרוסות חצילים בטחינה וגם סלט חצילים. שתיהן מעולות. היה גם סלט סלק נחמד מאד וקובה שהוגש עם טחינה. אני אוהבת שמעטה הקובה הוא עדין ולא עבה מדי ושהמילוי הוא העיקר. כך היה במנה זו.
וכעת לתבשילים- טעמנו מקלובה צמחונית שהייתה עשויה מאורז וירקות ובושלה במשך כשלוש וחצי שעות על פחמים. מנה עסיסית, מלאת ירקות ונהדרת. טעמנו קבאסה- נתחי כבש, תפ"א, בצל וחתיכות של קובה בפנים. סולטאן אמר לנו שזו מנה נדירה שכמעט לא מכינים אותה כיום והיא ייחודית למסעדה. עוד טעמנו מנת שולבטה- בורגול, עגבניות, חצילים, קישואים, בצל ושום. מנה מלאת ניחוח, בעלת צבעים עזים וכמובן שטעימה מאד.
אחרי כל זה נראה לכם שהיה מקום למנה העיקרית? נאנא החמודה הפצירה בנו לטעום לפחות מהבשרים על האש המגיעים מהאטליזים של המשפחה. נכנענו וטעמנו צלעות כבש, שיפוד כבש ושיפוד קבב. אני לא מתה על בשר כבש. אבל, צלעות הכבש שאכלתי היו נהדרות. עסיסיות, רכות במידה הנכונה ושומניות כפי שצריך. כשאתם מגיעים למסעדה, זו המנה שאני ממליצה עליה. תזמינו צלעות. גם השיפודים היו טובים מאד אבל לא מגיעים לקרסולי הצלעות.
קינחתי בכוס תה ובקושי הצלחתי להתרומם מהכסא.
המסעדה ממוקמת על עורק התחבורה המרכזי המחבר בין צומת רמת ישי לצומת המוביל בכניסה לישוב הבדואי בית זרזיר. כשאתם מטיילים באזור, זו המסעדה שאליה כדאי לכם להגיע. מי שגר בסביבה לא צריך אותי כדי שאמליץ. חשוב לי לציין שניתן להגיע ולקחת TAKE AWAY. כשהיינו במסעדה ראינו לא מעט אנשים הנכנסים ולוקחים סלטים, חומוס, קובה ועוד. כך שזו אופציה טובה למי שרוצה לצאת לפיקניק באיזור.
המסעדה פתוחה מדי יום בין השעות 800-22.00. כשהתעניינתי מדוע כל כך מוקדם בבוקר והאם יש ארוחות בוקר. ענה לי סולטאן שהוא מכין מדי בוקר את המנות ומגיעים גם בבוקר לקחת סלטים ותבשילים. כלומר, הכל טרי מאד וכך גם חומרי הגלם.
רוצים לעיין בתפריט? הנה כאן
ולאתר המסעדה כאן.
טלפון- 04-6514544. בסופי שבוע מומלץ להזמין מקום.