מסעדת אבראג' -רומנטיקה לשמה.

אבראג

יצאנו דרלינג ואני למפגש טרום ולנטיינס במסעדת אבראג' ביפו העתיקה .

את יפו העתיקה אני מכירה היטב עוד מילדותי בה יצאנו לטייל בה חברי ואני .

לא היו אז מחשבים או ניידים .פשוט היינו קובעים בשישי בבית הספר שבעשר בבוקרה של שבת כולנו מתייצבים בשערי בית הספר ומשם ממשיכם רגלית ליפו העתיקה .

זו שלא היו בה שערים.

זו שלא גבו תשלום על שירות או משהו אחר כי יפו היתה שייכת לאזחים וכולם נהנו ממנה ולא הטייקונים של היום ודיה לחכימא ברמיזה.

ירדתי מהרכב והרחתי את יפו האהובה שלי .את ריח הים שלמרות הקור נתן ריחו.

הגענו למסעדה היפיפיה הבנויה במבנה ישן מאוד ששופץ והיא מלאה בשכיות חמדה ומעוצבת כבית מזרחי לכל דבר .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

אילן יד ימינו של מוטי הבעלים קבל את פנינו בסבר פנים .

האיש המיוחד הזה דאג כל הערב לאורחיו וטיפל בהם אישית .כל אורח נשאל אם טעים לו ואם הכל בסדר וזה כל כך שונה ומיוחד בעני .

בחרנו לשבת מול המרפסת שבחוץ וצפינו לכיכר ממול .

בחרנו לנו מנות פתיחה מהתפריט שהוגש לנו ובעצה עם המלצר שלנו  ועם אילן .

הגיעו לשולחן מנןות פתיחה יפות וטעימות .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

המנה הטעימה והמיוחדת במינה היתה של השרימפס הקלאסי שהשף והויאטנמי נתן לה פירוש משלו .

חמאה ויין היו ברין רכיבי הרוטב שאותו ניגבנו בלחם המופלא שנאפה במקום וחומם עבורנו כשהקרום פציח ותוכו רך.  – במקום שני שפים ויאטנמים שהגיעו ארצה בימיו של מנחם בגין שאישר להם אזרחות ומאז כולם נהנים מהיותם בארץ .,היות והם אנשים נפלאים שתורמים וילדיהם משרתים בצבא ככל אזרח.

מנת אנטיפסטי ירקות בתנור שהוגשה עם שמן בזילקום היתה טובה מאוד .

קרפצ'יו סלמון מצויין וסלט קיסר עטור בחזה עוף צרוב .

הוגשו גם כמה קעריות סלטונים הנהוגים במקום ואחת מהקעריות הכילה חומוס אלוהי שאותו טרפתי בכפית .

יחד עם המנות דרלינג קיבל בירה מחבית ואני התענגתי על מרטיני נוסח אברראג' .הוא הכיל קמפארי,פסיפלורה ועוד וטעמו היה מיוחד ושווה .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

למנות העיקריות אילן הגיע להתייעצות והזמין עבורנו מנות טובות של אהבה .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

דרלינג קיבל  מנת שרימפס ברוטב מיוחד שהוגשה בתוך קונכית בצק דקיקה ופציחה .

אני כחובבת בשר קבלתי מאילן מנת בשרים מעורבת שהכילה קבבים,מדליוני פילה ופרגיות כשממעל הבשרים נטפה טחינה טובה .

כתוספת לשרימפס התקבלה מנת פירה אלוהית שתפוחי האדמה בה בושלו עם סלק והפכו למחית חמאתית וטעימה במיוחד .

הגיעה גם מנת קוביות תפוחי אדמה מתובלות ואפויות לריכוך מושלם וגם כמה קעריות סלטים שחס וחלילה לא יחסר .

בין לבין נהנינו לראות את שכנינו לשולחן זוג צעיר מאנגליה שביקש וקיבל מנת פירות ים מיוחדת אותה ישבו לפצח בעזרת צבת מיוחדת .

לקינוח ביקשנו וקבלנו מנת מלאבי שדרלינג אהב מאוד .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

אני התענגתי על קרם ברולה ונילי וטעים במיוחד שהזכיר לי נשכחות ואיתו הגיעה צלוחית ריבת פירות יער שאותה הכינו במקום.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

אספרסו קטן וטעים היה מאסט לסיום.

מיותר לציין שכל הסלטים והמאפים והמנות מוכנות במסעדה עצמה .

הכל נקי ומצוחצח ואפילו השירותים מבריקים וזה כשהמסעדה היתה מלאה אורחים.

אהבת מאוד כמו כן כששולחן סיים את ארוחתו מיד הוחלפה המפה למפה בצבע אחר כדי שלא יתבלבלו חלילה ויושיבו אורחים על מפה מלוכלכת.

המסעדה הוקמה לפני כ- 8 שנים ומאז מתפקדת כביסטרו בר ים תיכוני ,

היא מתמחה בדגים ובשרים וסלטים תואמים .

אילן סיפר לנו שתיירים אוהבים מאוד לפקוד אותה ומיוחד אלו המגיעים לסין ועבורם הודפס גם תפריט בסינית כן כן  .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

המסעדה כצפוי אינה כשרה ופתוחה בימי השבוע ובשישי ושבת  מ-9:00 עד 24:00 או עד אחרון האורחים .

הזמרת שמגיעה למסעדה מנעימה לאורחים את הארוחה ופשוט נעים וטעים בה.

מומלץ להגיע עם תאבון כי המנות גדולות ונדיבות חוץ מטעמן הטוב .

מוזמנים לבלות בה .

לבקשתי ולשמחתי הסכימו לתת לנו מתכון לסביצ'ה מוסר ים שמכינים במסעדה והוא טעים טעים .

מתכון של סביצ'ה דג מוסר-ים-באדיבות מסעדת אבראג' ביפו העתיקה.

(בכל מסעדה שמכבדת את עצמה, תמצא אותה כאחת המנות הראשונות)

ל-4 סועדים

300 גר' דג מוסר ים קצוץ לריבועים קטנים

חופן כוסברה

חופן פטרוזיליה

2 כפות בצל סגול קצוץ

1 גמבה אדומה קצוצה לריבועים קטנים

חצי לימון טרי סחוט

כף שמן זית

פלפל שחור לפי הטעם

מלח ים אטלנטי לפי הטעם

הכנה:

לערבב הכל בקערה, עד שהטעמים יתמזגו בדג, ולהגיש במנות אישיות.

תהנו .

 מסעדת אבראג'

כיכר קדומים 6

תל אביב יפו (יפו העתיקה)

טלפון 03-5244445

ואל תשכחו לציין ששלחתי אתכם.

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.